Μενού Κλείσιμο

Με ξεκάθαρες θέσεις στις εκλογές του Μάη

Πολιτική εκδήλωση της ΛΑ.ΣΥ. Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δίου-Ολύμπου εν’ όψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Στην εκδήλωση εκφράστηκε η ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ως τη μόνη πραγματική δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί με συνέπεια τα εργατικά και λαϊκά στρώματα της περιοχής. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Βασίλης Ρέβας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, και η υποψήφια δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κατερίνα Κουρίτα.

Ο Βασίλης Ρέβας ανέδειξε το πολιτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών και πως συνδέονται μεταξύ τους δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Επισήμανε πως στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης, των αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων της ΕΕ, μελών της και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Υπογράμμισε  την ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ παντού, αφού είναι η μόνη δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, συσπείρωσης για μια πορεία προς όφελος του λαού.

Σημείωσε ακόμη τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και των Βαλκανίων, για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, υπογραμμίζοντας το βρώμικο ρόλο ξεπλύματος του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού και την εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά τους σχέδια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη ουσιαστικά όλων των αστικών κομμάτων.

Τόνισε ότι η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να αποσπάται από τη γενικότερη πολιτική και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Η Τοπική Διοίκηση εξαρτάται από την κεντρική πολιτική που ασκείται και οι δήμοι και περιφέρειες, το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Για αυτές τις ανάγκες σχεδιάστηκαν οι αναδιαρθρώσεις όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Διοίκηση.

Η Κατερίνα Κουρίτα, αφού έκανε λόγο για τις παρεμβάσεις και τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων της ΛΑΣΥ, όπου αποκαλύφθηκαν ενέργειες και «σκάνδαλα» κυρίως στην επιχείρηση αμμοχάλικου ΔΕΑΔΟ. Η ΔΕΑΔΟ (ΔΕΑΛ) η δημοτική επιχείρηση που έφερνε τόσα έσοδα στον δήμο  σήμερα είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, το ξεπούλημα, τη χρεοκοπία. Εργαζόμενοι απλήρωτοι, χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία, ΔΕΗ. Οι εταιρείες να αλωνίζουν και λογαριασμό να μη δίνουν σε κανένα.

Πάντα με θέσεις και κριτική που στηριζόταν και στηρίζεται στην αντιπαράθεση θέσεων και όχι προσωπικών επιθέσεων που τρέφουν το πολιτικό κουτσομπολιό.

Αναφέρθηκε στον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1»  που αποτελεί συνέχεια του «Καλλικράτη» και του «Καποδίστρια», φέρνει νέες δυσμενείς συνέπειες για το λαό: επιβολή νέων φόρων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, διεύρυνση της ανταποδοτικότητας.

Η κ. Κουρίτα μιλώντας για τον Συνδυασμό της είπε επίσης, ότι στηλίτευσε, επίσης,  τη μόδα των «ανεξάρτητων» υποψηφίων που κάθε φορά, λίγο πριν τις εκλογές βγαίνουν με την μάσκα του ανεξάρτητου, του αυτοδιοικητικού και αποποιούνται τις κομματικές τους ταυτότητες. Το κάνουν για να μην λογοδοτήσουν για τις πολιτικές των κομμάτων τους που οδήγησαν και οδηγούν τον λαό καθημερινά στην εξαθλίωση. Δεν τολμούν να πουν ότι έχουν σχέση με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα.  «Άλλωστε οι μεταγραφές, οι τεχνητές συγκολλήσεις και οι επίπλαστες συμμαχίες είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Η κ Κουρίτα, είπε πως η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους εργαζόμενους σε παλλαϊκή πανστρατιά που θα ενοποιεί τον λαϊκό αγώνα για το μεροκάματο, το δικαίωμα στην δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, ενάντια στις απολύσεις, την ακρίβεια, την φοροληστεία. Είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ