Μενού Κλείσιμο

Με καθαρή στήριξη

Ποιους στηρίζει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

Τους υποψηφίους Δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι έχουν τη στήριξει του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Όπως τονίζει η Οργάνωση, «πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.»
Από τους υποψήφιους δημάρχους εννιά είναι γυναίκες, ενώ πάνω από το 45% των υποψηφίων είναι κάτω από 50 χρονών.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο κ. Αβραμόπουλος, είναι 37 χρονών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ χει διατελέσει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ. Έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία.
Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο το 2010. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.
Στην Πιερία υποψήφιοι δήμαρχοι είναι:
Για το Δήμο Κατερίνης, ο 48χρονος Νικόλαος Τσουπέης, ο οποίος είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός απόφοιτος του ΑΠΘ. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κατερίνη από το 1997. Μέλος του ΤΕΕ και μέλος στο ΔΣ του τμήματος ΤΕΕ Πιερίας.
Για το Δήμο Δίου-Ολύμπου υποψήφια δήμαρχος είναι η 45χρονη εκπαιδευτικός Κατερίνα Κουρίτα. Η κ. Κουρίτα είναι μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ. Ζει και εργάζεται στο Λιτόχωρο. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πιερίας. Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Είναι επίσης μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ.
Στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Αθανάσιος Γιαγκόπουλος, γεννημένος στο Αιγίνιο Πιερίας. Ο κ. Γιαγκόπουλος σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Ξεκινώντας από υπαλληλική σχέση δημιούργησε την εταιρεία VITASLIMELECTRONICMEDICAL που ασχολείται με κατασκευές ηλεκτρονικών μηχανημάτων Αισθητικής τελευταίας τεχνολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευής και Εμπορίας Μηχανημάτων Αισθητικής και Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ) και από πολύ νωρίς δραστηριοποιήθηκε στους κοινωνικούς αγώνες.
Οι υποψήφιοι στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι:
Θεσσαλονίκης: Ζαριανόπουλος Σωτήρης, Αμπελοκήπων Μενεμένης: Νοτάκης Γιάννης, Βόλβης: Πολυζωϊδου Βάσω, Δέλτα: Χατζηκυριάκου Λίνα, Θερμαϊκού: Μώραλη Κωνσταντίνα, Θέρμης: Καρκατζούνης Φάνης, Καλαμαριάς: Αντωνάκης Βικέντιος, Κορδελιού Ευόσμου: Κοκονάς Αθανάσιος, Λαγκαδά: Γεωργουδάκης Φίλιππος, Παύλου Μελά: Παλάντζας Μάριος, Πυλαίας Χορτιάτη: Μαάιτα Οδυσσέας, Νεάπολης Συκεών: Βέλλης Χαράλαμπος (Μπάμπης), Χαλκηδόνας: Μαρκίδης Παναγιώτης, Ωραιοκάστρου: Θέμελης Άγγελος, Σερρών: Φαρμάκης Παύλος, Αμφίπολης: Άντσιου Άννα, Βισαλτίας: Λάγιος Γεράσιμος (Μάκης), Ηράκλειας: Χατζίδου Δέσποινα, Ν. Ζίχνης: Στεφανόπουλος Ιωάννης, Εμ. Παππά: Μανδάνας Αργύριος, Σιντικής: Ιωαννίδου Μαρία, Βέροιας: Γιώργος Μελιόπουλος, Αλεξάνδρειας: Ιακωβίδης Ηλίας, Νάουσας: Τσουκαλάς Θωμάς, Πέλλας: Παπαδοπούλου Ολυμπία, Αλμωπίας: Δρόσογλου Σταύρος, Έδεσσας: Τσιτσάγκας Χαράλαμπος (Μπάμπης), Σκύδρας: Σουμελίδης Γιάννης, Κιλκίς: Γιάννης Φαχουρίδης, Παιονίας: Τάσος Βασιλακάκης, Πολυγύρου: Αγγελική Χριστιανού, Αριστοτέλη: Κυριάκος Παρθενιάδης, Κασσάνδρας: Πρόδρομος Ποτίογλου, Νέας Προποντίδας: Παναγιώτης Κολογκούνης και Σιθωνίας: Παντελής Λάζαρος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ