Μενού Κλείσιμο

Με καλυτερη πρόσβαση στο Δίον

Ασφαλτοστρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένας ακόμη δρόμος

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ασφαλτοστωμένη, σε εκτέλεση της μελέτης «Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών αγροτικών οδών Δ.Ε. Δίου», η αγροτική οδός μήκους 2.000 μ., με αφετηρία στην οδό Βαρυκού (κόμβος Π.Α.Θ.Ε.) / Νέας Εφέσου, που διερχόμενη από το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά, καταλήγει στο Αρχαίο Δίον.

Η συγκεκριμένη οδός καλύπτει καλλιεργητικές εκτάσεις της Νέας Εφέσου, του Βαρυκού, της Καρίτσας και του Δίου.
Η δημοτική αρχή του δήμου Δίου – Ολύμπου και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, τηρώντας τις δεσμεύσεις για αναβάθμιση των υποδομών της υπάιθρου, παρέδωσε συνολικά στους αγρότες του πρώην Δήμου Δίου – Ολύμπου, από της αναλήψεώς των καθηκόντων, έργα σύγχρονης οδοποιίας που ξεπερνά σε μήκος τα 8 χιλιόμετρα και με διεθνείς κατασκευαστικές προδιαγραφές (πλάτους 6μ με έρεισμα).
Είχαν προηγουμένως παραδοθεί ασφαλτοστρωμένοι οι αγροτικοί δρόμοι «Ρόγγια» Βροντούς – «Ζκαέικα», «Αρματόδρομος» Καρίτσα – Βροντού και θέσης «Μακρύ» Άγιος Σπυρίδων – Κονταριότισσα,
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να μετακινούνται με οδική ασφάλεια χωρίς να προξενούνται φθορές και βλάβες στα οχήματα ενώ, ταυτόχρονα, βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της παραγωγής, διότι περιορίζεται η σκόνη που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών.
Το σύνολο των έργων αγροτικής οδοποιίας είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση προήλθε, από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Άξονας Προτεραιότητας: Ποιότητα ζωής Αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτική οικονομίας – Μέτρο 3.2.1, με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ