Μενού Κλείσιμο

Με ΦΕΚ η απεμπλοκή του Πολιτιστικού

 Ανοίγει ο δρόμος για τη συνεχιση των εργασιών, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Με τη θετική αυτή εξέλιξη […] Προχωρούμε […], για να ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο, που η κατασκευή του ισοδυναμεί με 10 σχολεία. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε με την προσπάθεια όλων […]», υποστήριξε ο κ. Χιονίδης

Μετά την υπογραφή του Π.Δ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της κυβερνήσεως με αριθμό 208 και ημερομηνία 15/09/2017, σφραγίζει και τυπικά και το τελευταίο κομμάτι των θετικών εξελίξεων, στην υπόθεση απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών στο Χώρο Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης.

Για το θέμα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος τόνισε: «Είναι ημέρα χαράς η σημερινή. Με τη θετική αυτή εξέλιξη κλείνει μία ιστορία, η οποία στέρησε από όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα από τα παιδιά μας τη δυνατότητα αυτά τα δύο χρόνια να έχουμε και να απολαμβάνουμε ένα τόσο σπουδαίο έργο. Προχωρούμε λοιπόν για να ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο, που η κατασκευή του ισοδυναμεί με 10 σχολεία. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε με την προσπάθεια όλων και με την κατανόηση που υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου». Ο κος Χιονίδης ευχαρίστησε για «την τεράστια καταβολή προσπαθειών τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Λεμονόπουλο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αστέριο Μπουσνάκη, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες», προκειμένου «σε συνθήκες γραφειοκρατίας δημοσίου, να προχωρήσουν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».
Όπως υπενθύμισε ο Δήμαρχος: «Η μία μετά την άλλη προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν ζητήματα και προσκόμματα καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά προσώπων και διαδικασιών κρίθηκαν όλες ομόφωνα υπέρ του Δήμου», ενώ «και το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από ενδελεχή έλεγχο δεν είχε καμία παρατήρηση στα θέματα που θέσαμε ως Δήμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζητείται χρηματοδότηση
Αξίζει να σημειωθεί οτι μεγαλύτερο πρόβλημα και από την καθυστέρηση, για το έργο πλέον είναι η χρηματοδότησή του. Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (από το 2010) με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτούμενο εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την «πολεοδομική εμπλοκή» είχαν ως αποτέλεσμα να απενταχθεί το έργο από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε την επιστροφή του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ τα οποία είχαν διατεθεί για τις εργασίες που έχουν ήδη γίνει.
Το κρίσιμο σημείο πλέον είναι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της συνέχισης των εργασιών, αφού πρόκειται για χώρο πολιτισμού, απολύτως απαραίτητο για την πόλη και τους δημότες της.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ