Μενού Κλείσιμο

Με εξώδικο απαντά ο Γ. Συμεωνίδης στο Ν. Τσιαμπέρα – Ή θα δώσει στοιχεία ή το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη

Εξώδικο κοινοποίησε στον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Συμεωνίδης, για τα όσα αναφέρει ο πρώτος σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο eptanews.gr.

Ο κ. Συμεωνίδης, ουσιαστικά ζητά από τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο, να προσκομίσει στοιχεία για τα όσα αναφέρει ή να αναιρέσει αν δεν τα διαθέτει. Σε άλλη περίπτωση, όπως προκύπτει από το εξώδικο, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Σας καλώ όπως άμεσα και δη εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος τριών ημερών εγγράφως μου απαντήσετε, εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το ως άνω δημοσίευμα αναφέρεσθε στο όνομα εμού του εξωδίκου καλούντος ή μελών της Οικογενείας μου, προκειμένου να διευκρινισθεί άμεσα και αμέσως εάν εννοείτε, υπονοείτε ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο εμπλέκετε είτε εμένα τον εξωδίκως καλούντα είτε κάποιο άλλο μέλος του στενού μου Οικογενειακού περίγυρου στη συμμετοχή σε έκνομες, παράνομες ή παράτυπες ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κατερίνης.

Ο κ. Συμεωνίδης, αιτιολογώντας την απόφασή του να ζητήσει με εξώδικο απαντήσεις, μπαίνει και στην «ουσία» των όσων αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή το ως άνω δημοσίευμά σας, πέραν των όσων δυσφημιστικών και ψευδών αναφέρει αμέσως, σε κάθε δε περίπτωση εμμέσως, στο πρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου, ποιώντας αναφορά σε “στοχευμένες αναθέσεις σε νεοσύστατες Ι.Κ.Ε.” και εννοώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ευθέως, σε κάθε δε περίπτωση αφήνοντας σαφή υπονοούμενα απόλυτα στοχευμένα όμως για παράνομες – παράτυπες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και δη του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου, αναφέρεται επιπλέον και σε “άλλες εταιρείες που εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση”, κάνοντας αν όχι ευθεία, τουλάχιστον έμμεση αναφορά και στο πρόσωπο μου και την Οικογένειά μου, ενόψει του προαναφερθέντος γεγονότος που πολύ καλά γνωρίζετε της διττής μου ιδιότητας, ήτοι αφενός μεν της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης και αφετέρου την ιδιοκτησία εμού και του αδελφού μου Αναστασίου Συμεωνίδη εμπορικών επιχειρήσεων σε αυτήν την διεύθυνση (1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης).

Επειδή πέραν των συκοφαντικών και δυσφημιστικών εν γνώσει σας αναφορών σας προς το πρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου και ενόψει του γεγονότος ότι ουδέν περαιτέρω αναφέρετε – ουδέν αποδεικτικό στοιχείο προσκομίζετε, αφήνετε ωστόσο εκουσίως σαφείς, σε κάθε δε περίπτωση έμμεσους υπαινιγμούς για συμμετοχή σε έκνομες, παράνομες, παράτυπες ενέργειες είτε εμού του εξωδίκου καλούντος, είτε προσώπου της Οικογενείας μου, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατ’ ουσίαν φωτογραφίζετε εταιρείες που εδρεύουν στο 1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στις οποίες αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγονται και οι ανωτέρω (ιδική μου και του αδελφού) και οι οποίες κατά τα λεγόμενα σας «ωφελούνται» από μεροληπτική συμπεριφορά και “στοχευμένες αναθέσεις” του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου.

Επειδή το δημοσίευμά σας δεν διαθέτει σαφή και θετική διατύπωση, αντιθέτως κινούμενο “δια της πλαγίας οδού” επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, στερούμενο παντελώς ουσιαστικής βασιμότητας και αποδεικτικών στοιχείων, με συνέπεια να σπιλώνει ή έστω να αφήνει σαφείς αιχμές και υπόνοιες για έκνομη δραστηριότητα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία πλην του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου στον οποίο και αναφέρεσθε συκοφαντικώς ευθέως, κατά τα λοιπά φωτογραφίζετε εμμέσως, στην περίπτωση δε εμού του εξωδίκως καλούντος εμμέσως δια της αναφοράς “ποιες άλλες εταιρίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση”, εννοώντας το 1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ των άλλων εδρεύει ως πολλάκις προανέφερα επιχείρηση και η δική μου και του αδελφού μου Αναστασίου Συμεωνίδη, ενόψει και της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Επειδή δέον όπως αναλαμβάνει εις έκαστος την ευθύνη των λεγομένων του και δη όταν αυτά κατατίθενται εγγράφως και δημοσιεύονται σε ενημερωτικά μέσα ευρείας κυκλοφορίας, εις γνώσιν του ευρέως αναγνωστικού κοινού, ώστε με ευθύτητα να κατατίθενται οι απόψεις ή καταγγελίες κάθε φυσικού προσώπου, τη στιγμή μάλιστα που φέρει, όπως ο εξωδίκως καλούμενος, την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να μην καλύπτονται τα λεγόμενα, δημοσιεύσεις από πέπλο ασάφειας και αοριστίας, αφήνοντας υπονοούμενα και αιχμές κατά φυσικών προσώπων, με συνέπεια να θίγεται βαναύσως, αλλά ταυτοχρόνως και αναιτιολογήτως, η τιμή και η υπόληψή τους, η ακεραιότητα του χαρακτήρος των και η εντιμότητά τους (…)

Ο κ. Συμεωνίδης, καταλήγει στο εξώδικό του, προειδοποιώντας πως αν δεν λάβει εγγράφως απαντήσεις από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, θα προσφύγει «ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής, Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου, για την προστασία της τιμής και της υπόληψής του και της Οικογενείας του “και προκειμένου να προασπίσω παν σύννομο δικαίωμά μου, ταυτοχρόνως δε να ενασκήσω πάσα σύννομη αξίωση – απαίτησή μου σε βάρος του προσώπου σας εκ των τυχόν τελεσθέντων αδικοπραξιών, δυνάμει του ανωτέρω δημοσιεύματος σας”.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ