Μενού Κλείσιμο

Με επιτυχία μια ακόμη ετήσια εκδήλωση από την «Μεταμόρφωση-Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων»

Η «Μεταμόρφωση» μεγαλώνει

 

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση πραγματοποίησε η «Μεταμόρφωση– Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων» σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα που τους παραχώρησε ευγενικά για άλλη μία χρονιά το κέντρο δεξιώσεων Grande Sala στην Κατερίνη.

 

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελπίδα Περπερίδου, ενημέρωσε τον κόσμο για τη ριζική αναμόρφωση των κτηρίων και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλειο χώρο της θεραπευτικής δομής «Μεταμόρφωση» στη Νέα Έφεσο, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την τεχνικώς υπεύθυνη πολιτικό μηχανικό Ειρήνη Ηλιάδου, την αρχιτέκτονα Μυρτώ Παπαστεργίου και τον τοπογράφο μηχανικό Απόστολο Πίτσια.

Η πρότυπη θεραπευτική ομάδα, όπως τόνισε η πρόεδρος, φιλοδοξεί σε βάθος χρόνων να μετουσιώσει την πολύτιμη πείρα των μελών της στο θέμα της εξάρτησης σε πηγή γνώσης και βοήθειας για όλους, επεκτείνοντας την προσφορά της από το εξαρτημένο άτομο στους δύο ομόκεντρους κύκλους που το αγκαλιάζουν: την οικογένεια και την κοινωνία. Έτσι, σχεδιάζεται αφενός η δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας για τις συνεξαρτημένες οικογένειες των πασχόντων και αφετέρου η οργάνωση σεμιναρίων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς.

Ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος που εφαρμόζεται στη «Μεταμόρφωση», πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μακάριος Παπαμιχαήλ, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο για τις αδιάλειπτες υπηρεσίες του προς την πάσχουσα νεολαία και την πολύτιμη προσφορά του στο έργο της ομάδας, ενώ η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε με τη σειρά της τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κυρίτση, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, για την ανάθεση της φροντίδας των εθισμένων νέων ως διακόνημα στον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Παπαμιχαήλ.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης, Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος εξάλλου στηρίζει παντοιοτρόπως το έργο της «Μεταμόρφωσης» ήδη από τα χρόνια της βουλευτικής του θητείας. Ο κ. Λιακόπουλος, συνοδευόμενος από την δημοτική σύμβουλο Ασημίνα Πούλιου, εξήρε την κοινωνική αξία της δράσης, δηλώνοντας την αμέριστη συμπάρασταση του Δήμου Κατερίνης στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Αθανάσιος Καλαϊτζής, ο οποίος προστρέχει προθύμως σε κάθε αίτημα του συλλόγου, διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ευάγγελου Γερολιόλιου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για το χτίσιμο μιας στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ της θεραπευτικής ομάδας και του χωρικώς αρμοδίου, άλλωστε, Δήμου.

Απόδειξη της υπερτοπικής εμβέλειας της δράσης της «Μεταμόρφωσης» αποτέλεσε και η παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Εθελοντών Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Παύλου Κεσόγλου, ο οποίος διαβίβασε τις ευχές του Δημάρχου Λαζάρου Κυρίζογλου, για τη συνέχιση του πολύτιμου και αναντικατάστου, όπως τόνισε, έργου της «Μεταμόρφωσης». Ο κ. Κεσόγλου αναφέρθηκε επίσης, στη δυσκολία και την αξία του προσωπικού αγώνα του καθενός, όταν βρίσκεται μπλεγμένος στη δίνη των εξαρτήσεων, αλλά διαπίστωσε τη ματαιότητα κάθε προσπάθειας, όταν καταβάλλεται χωρίς αναφορά στο Θεό.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν εκ μέρους του συλλόγου για ακόμη μία φορά στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία του επέδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη ήδη από τα πρώτα του βήματα και συνέβαλε καθοριστικά στην εύρεση νέου χώρου στέγασης της ομάδας. Η ίδια δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι σχεδιάζει να επισκεφτεί εντός των προσεχών ημερών τις εγκαταστάσεις της θεραπευτικής δομής στη Ν. Έφεσο Πιερίας.

Τον παρευρισκόμενο κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Grande Sala καθήλωσε με το μεστό, πατρικό του λόγο ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, ο οποίος μίλησε για τον εθισμό ως νόσο της ψυχής και απότοκο της αποκοπής του ανθρώπου από το θείο θέλημα και την εν Χριστώ ζωή.

Μέσα από πατερικές διδασκαλίες της Ορθόδοξης Παράδοσης, ανέλυσε πνευματικά την παθολογία των εξαρτήσεων και πρόβαλε την ανάπτυξη μιας ζωντανής σχέσης του πάσχοντος ανθρώπου με το Θεό ως μονόδρομο για τη θεραπεία της ψυχής.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους «Μελωδούς της Παράδοσης», οι οποίοι χάρισαν στον κόσμο νοσταλγικές μελωδίες που περιδιάβηκαν την ιστορική μας παράδοση, ενώ παρακίνησε σε χορό ο τραγουδιστής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, συνοδευόμενος από το Δημήτρη Παπαδόπουλο στη λύρα, το Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο και τον Κώστα Πετρίδη στο νταούλι.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ