Μενού Κλείσιμο

Με εμπειρίες και νέες πρακτικές

Με σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας στην Κύπρο ήρθαν σε επαφή, Πιεριείς τουριστικοί επιχειρηματίες

Στόχος του προγράμματος η εφαρμογή νέων πρακτικών που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του Πιερικού τουριστικού προϊόντος

Ως απόλυτα επιτυχής κρίνεται η διοργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος «Σύγχρονες Υπηρεσίες Φιλοξενίας στον Ξενοδοχειακό Τομέα- «Hospitality+», που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το Πρόγραμμα «έτρεξε» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕRASMUS+ και στην Πιερική αποστολή συμμετείχαν δεκαπέντε εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας, καθώς και η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά και ο Γ. Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Ο στόχος των επιμορφωτικών  σεμιναρίων ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους ξενοδόχους του νομού, και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην μεγαλόνησο να ενημερωθούν για θέματα ξενοδοχειακών ποιοτικών και λειτουργικών προτύπων, για τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ και τα κοινωνικά δίκτυα (social media), καθώς και να γνωρίσουν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου.

Η Πιερική αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας τους. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με τοπικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Λεμεσού, θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τρόπους αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων. Για θέματα εναλλακτικού τουρισμού, ενημερώθηκαν από συναδέλφους τους, κατά την επίσκεψή τους στο όρος Τρόοδος

Οι Πιεριείς ξενοδόχοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της Κύπρου.

Οι εντυπώσεις και οι γνώσεις που που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ήταν πολύ σημαντικές επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων, η οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις νέες πρακτικές που γνώρισαν, σημειώνοντας πως στόχος είναι η εφαρμογή αυτών των πρακτικών και από τους ξενοδόχους της περιοχής μας, ώστε να υπάρξει συνολικότερη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ