Μενού Κλείσιμο

Με ευχές και χαμόγελα το πρώτο κουδούνι

Σε σχολεία της Κατερίνης για τον αγιασμό Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της Κατερίνης

«Με τις καλύτερες προοπτικές ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης, παρουσία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έγινε χθες ο καθιερωμένος αγιασμός, στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, 2018-2019», αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο αντίστοιχα, καθώς και το 14ο Δημοτικό. Μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή. «Ως Δημοτική Αρχή και ως Δήμαρχος είμαστε δίπλα σας, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της σχολικής σας ζωής. Προγραμματίζουμε και σας δίνουμε τα μέσα, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που φέρουν σε πέρας μια δύσκολη δουλειά με μεγάλη ευθύνη. Εύχομαι σε όλους από καρδιάς μια ευλογημένη σχολική χρονιά, με πολλά χαμόγελα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το 14ο Δημοτικό Σχολείο, ο κος Χιονίδης έκανε λόγο για μία σειρά παρεμβάσεων που αναβάθμισαν και βελτίωσαν αισθητά την συγκεκριμένη σχολική μονάδα, όπως η κατασκευή και λειτουργία σύντομα του νέου νηπιαγωγείου, η διεύρυνση του αύλειου χώρου, η δημιουργία ασφαλούς εισόδου πρόσβασης για τους μαθητές στο σχολείο από την οδό Αθανασ. Βασιλειάδη κ.α.

Επιπλέον, τις ευχές του Δημάρχου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για δύναμη και φιλοπρόοδο διάθεση, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης του Δήμου κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης.

 Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά από τους εκπροσώπους του Δήμου, σε μια σειρά εργασιών βελτίωσης, συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας.

«Ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατά τους θερινούς μήνες (οπότε και τα σχολεία παραμένουν κλειστά), προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα σχολεία» τόνισε μεταξύ άλλων σε χαιρετισμό του, στη διάρκεια του αγιασμού στο 1ο Λύκειο, στο 4ο  Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος,  οι διευθυντές των σχολείων, οι Πρόεδροι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων κ.α.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων: στο 1ο Λύκειο η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ (Ελισάβετ) Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης. Στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσσαλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης κ.α.

Τέλος, στο 14ο δημοτικό σχολείο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσσαλίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Παπαζήσης κ.α.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ