Μενού Κλείσιμο

Με απεργία και αποχή απαντά στην αξιολόγηση

ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζεται (σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφασή της ΑΔΕΔΥ) η «απεργία-αποχή» από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Την απόφαση έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας πως η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ της αξιολόγησης-αποτίμησης του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική του εξέλιξη. Θα λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο και δεν θα οδηγεί στην απόλυση του υπαλλήλου, αλλά στη βελτίωση των ικανοτήτων του, μέσω της διαδικασίας επιμόρφωσης.

Στόχος της αξιολόγησης, την οποία προτείνει η ΑΔΕΔΥ, είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μέσω της βελτίωσης των δομών, αλλά και των ίδιων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή, στον νέο κύκλο αξιολόγησης, αφού παραμένουν οι προϋποθέσεις ως έχουν. Δυναμώνουμε τη δράση μας με επιπλέον μέτρα για την επιτυχία του αγώνα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά

Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι οι προϋποθέσεις που έθεσε η ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν γίνει αποδεκτές, καλεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες όπου ξεκίνησε ο Β΄ κύκλος της αξιολόγησης, να κάνουν χρήση της Απεργίας-Αποχής και να μην συμπληρώνουν τα φύλλα αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, μεταξύ των οποίων και η αξιολόγηση, έχει συγκροτηθεί μικτή επιτροπή από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην οποία εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει το προεδρείο. Η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη, ούτε μία φορά, όχι με δική μας ευθύνη, όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ

Να σημειωθεί οτι την ερχόμενη Πέμπτη, θα γίνει σύσκεψη των Ομοσπονδιών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα και αμέσως μετά συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ, κάλεσε τις Ομοσπονδίες να προσκομίσουν στη σύσκεψη τις αποφάσεις των οργανώσεών τους για το θέμα της αξιολόγησης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ