Μενού Κλείσιμο

Με απαρχαιωμένα λεωφορεία μετακινούνται τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στην Πιερία – Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με δυο υπηρεσιακά λεωφορεία 40ετίας μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες στρατιωτικοί στην Πιερία, τα οποία παρουσιάζουν όπως είναι φυσικό πολλά προβλήματα, αναφέρουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Άμυνας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και η Μπέττυ Σκούφα.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στον Νομό Πιερίας, αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς τα υπάρχοντα δυο  λεωφορεία παλαιού τύπου παρουσιάζουν συσσωρευμένες βλάβες και ακόμη και σε εμφανή σημεία έχουν ανοίγματα και σκουριά και συχνά, όπως και τώρα, ακινητοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, πλέον των δυο  ετών, για επισκευή.

Οχήματα από την δεκαετία του 1970!

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ότι τα λεωφορεία είναι κατασκευής της δεκαετίας του ‘70 και τα αντίστοιχα λεωφορεία πολιτικού τύπου έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία εδώ και 20 και πλέον χρόνια. Λόγω της ακινητοποίησης των λεωφορείων για λόγους επισκευής, πρόσφατα διατέθηκε ένα λεωφορείο από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης 34 θέσεων το οποίο όμως δεν επαρκεί να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες τις Ταξιαρχίας. Είναι προφανές πως η μετακίνηση των στελεχών του στρατού πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, υπογραμμίζουν οι ερωτώντες βουλευτές.

Υπηρεσιακές μετακινήσεις και ανησυχία για την ασφάλεια του προσωπικού

Επειδή, η συγκεκριμένη ταξιαρχία πέρα από την καθημερινή ανάγκη μετακίνησης προσωπικού, μετακινεί προσωπικό και για την ασφάλεια των συνόρων του Έβρου, με αποτέλεσμα ένα ταξίδι πέντε ωρών να απαιτεί διπλάσιο χρόνο

Επειδή, πέραν της έλλειψης λεωφορείων, πολλές φορές σε καθημερινή βάση οι υπηρεσιακοί οδηγοί καλούνται να καλύψουν και άλλου είδους ανάγκες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πολλά προγραμματισμένα υπηρεσιακά δρομολόγια

Επειδή, υπάρχει ανησυχία στο προσωπικό που υπηρετεί και μετακινείται καθημερινά σε μονάδες της Περιοχής του Λιτοχώρου

Επειδή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια στην μετακίνηση του προσωπικού του

Ερωτάται ο Υπουργός:

-Κρίνετε ασφαλή την καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων στρατιωτικών και οπλιτών θητείας με λεωφορεία 40ετίας;

-Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα;

Την ερώτηση, εκτός από την κ. Σκούφα, υπογράφουν οι βουλευτές Ολύμπια Τελιγιορίδου και Θοδωρής Δρίτσας

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ