Μενού Κλείσιμο

Με άμεση ισχύ τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και με τηλεδιάσκεψη του καθηγητή κ. Τσιόδρα κι άλλων ειδικών.

 

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, το σχέδιο τής κυβέρνησης είναι να επισπευστεί η εφαρμογή των μέτρων που είχαν ήδη ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, για πριν την Πρωτοχρονιά.

 

Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με πάνω από 21.000 κρούσματα, το πιθανότερο σενάριο είναι τα αυστηρότερα μέτρα εν όψει Πρωτοχρονιάς να τεθούν σε ισχύ και από αύριο το πρωί.

 

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει στις 13:00 ενώ ανακοινώσεις από τον κ. Πλεύρη αναμένονται στις 13:00.

 

Οι προβλέψεις των ειδικών για τις επόμενες ημέρες είναι δυσοίωνες, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη  να κάνει λόγο για πάνω από 30.000 κρούσματα από Δευτέρα.

 

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα. Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική. Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο ίδιος.

 

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε πως από τα 21.657 κρούσματα τουλάχιστον τα 5.000 με 6.000 σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα, που δίνει σοβαρότερη νόσηση και νοσηλεία, και πλέον με την επικράτηση της Όμικρον όλα μοιάζουν σαν να έχουμε παράλληλα δύο πανδημίες.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ