Μενού Κλείσιμο

Με αίτημα την ανάπλαση της αυλής

Αντιπροσωπεία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου στην αντιπεριφερειάρχη

Αν και η αρμοδιότητα για τα σχολεία ανήκει στους δήμους, η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι η Π.Ε. Πιερίας έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της έργα συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων, «δείχνοντας» το δρόμο της διεκδίκησης

 

Με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιιγινίου, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που απασχολούν το σχολείο. Τη Διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Κυριακούλη, αλλά και την αντιπροσωπεία των γονέων, συνόδευε στην συνάντηση η δημοτική σύμβουλος Πύδνας-Κολινδρού Ξανθούλα Βασιλειάδου

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάθεση γραπτού αιτήματος της Διεύθυνσης αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου, για την ανάπλαση του αυλείου χώρου της σχολικής μονάδας.

Στο αίτημα έγινε αναφορά η δυναμικότητα του σχολείου, η οποία ανέρχεται στους 123 μαθητές αλλά κυρίως στην αναγκαιότητα ανάπλασης του αύλειου χώρου, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών κατά την αύλησή τους σε αυτόν κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, αποτελώντας έναν θετικό και ασφαλές ζωτικό χώρο – πλαίσιο για την παροχή ευκαιριών στα παιδιά για φυσική δραστηριότητα σε ένα ενθαρρυντικό και ουσιαστικό περιβάλλον.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, κατά την συνάντηση τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Ανέγερση και η συντήρηση σχολικών μονάδων είναι ευθύνη των των Δήμων, υπογραμμίζοντας πως ο τομέας της Παιδείας δεν έμεινε έξω από τις εξελίξεις του βιομηχανικού πολιτισμού που βιώνουμε, αφού μέσα στα εργοστασιακού τύπου σχολεία η παιδεία «παράγεται» ως κοινωνικό αγαθό και «καταναλώνεται» από τους μαθητές. Στο τοπίο της βιομηχανοποίησης και της αστικοποίησης ο σχεδιασμός των σχολικών αύλειων χώρων αποτελεί – πολλές φορές – την τελευταία πτυχή που εξετάζεται κατά το σχεδιασμό σχολικών μονάδων.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχολικές αυλές αποτελούν χώρους εκπαίδευσης, κοινωνικής συνεύρεσης, άθλησης, σωματικής και διανοητικής χαλάρωσης από το μάθημα στην τάξη καθώς και χώροι που οι μαθητές δαπανούν το 1/5 του συνολικού χρόνου παραμονής τους στο σχολείο. Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα κάθε σχολικής μονάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών ΟΣΚ 2019, έργο συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων δήμων της Πιερίας με συνολικό προϋπολογισμό 84.000 ευρώ.

«Άλλωστε», όπως είπε η κ. Μαυρίδου, «δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνδράμει τους Δήμους στην συντήρηση της Σχολικής Στέγης. Μέσω ειδικής Διαβαθμιδικής Σύμβασης με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περιφερειακή θητεία, έγινε αντικατάσταση της σχολικής στέγης στο ίδιο σχολείο.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ