Μενού Κλείσιμο

Με 9 μετάλλια επέστρεψε η αποστολή της πόλης μας  από την Παγκόσμια Μαθητιάδα της Αυστρίας

Η Κατερίνη υποδέχθηκε τα «χρυσά παιδιά» της

Με χρυσές διακρίσεις στις αποσκευές της επέστρεψε από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που και φέτος εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα), στην οποία συμμετείχαν 12.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Με χαμόγελα, με συνθήματα για την Ελλάδα και την Κατερίνη, τα 131 μέλη της αποστολής, που κατέκτησαν συνολικά 9 μετάλλια βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων, στο Δημαρχείο Κατερίνης, όπου διοργανώθηκε μία λιτή και όμορφη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και η αποστολή ομάδας νεαρών (U9) ποδοσφαιριστών της πόλης μας, που λίγες ημέρες νωρίτερα διακρίθηκε στο φημισμένο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά του Μάινταλ Γερμανίας, «Turnier Frankfurt».

Τις αποστολές υποδέχτηκε ο μεταξύ άλλων και ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης. Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Χαίρομαι που σας βλέπω χαρούμενες και χαρούμενους. Αυτό σημαίνει ότι περάσατε καλά στην σπουδαία αυτή αθλητική γιορτή. Σας ευχαριστώ που δώσατε όλη τη δύναμή σας να εκπροσωπήσετε την Κατερίνη σε αυτούς τους αγώνες, στους οποίους συναντήσατε και πολλές χιλιάδες άλλα παιδιά. Είναι μια γιορτή  της νεολαίας. Σε αυτή τη γιορτή πάντα συμμετείχαμε και θα επιμείνουμε και σε αυτό το συμβούλιο, ώστε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε δυναμικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους γονείς που συνόδευσαν αλλά και τους εθελοντές που ήταν εκεί, ώστε να σας παρέχουν την ασφάλεια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχατε.».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της αποστολής, ενώ όπως σημείωσε: «Η αποστολή της πόλης μας συμμετείχε με επιτυχία σε μία σπουδαία διοργάνωση που θέτει στο επίκεντρο υψηλά ιδανικά όπως το ευ αγωνίζεσθαι και προωθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Συνεχίστε να αγωνίζεστε δυνατά σε ό,τι κάνετε. Μας κάνατε υπερήφανους και σας ευχαριστούμε»,

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, αρχικά ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «που από την πρώτη στιγμή πριν τρία χρόνια αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία συμμετοχής στην αθλητική αυτή γιορτή, μία συμμετοχή που αξίζει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», ενώ συνεχάρη το σύνολο της ομάδας, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών) Δημήτρη Κατιρτζή και Ανδριάνα Ιωαννίδου αντίστοιχα, τον Ελευθέριο Φωτιάδη (προπονητή ποδοσφαίρου), που συμμετείχε ενεργά στον συντονισμό και στην οργάνωση της αποστολής, τον εκπρόσωπο τύπου και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ συνόδευε την αποστολή. Επίσης τους Δημάρχους Moosburg και Klagenfurt της Αυστρίας για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία.  Τέλος, όπως είπε: «Τα παιδιά της Κατερίνης σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό».

Απολογισμός διακρίσεων

Υπενθυμίζεται, ότι στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση νέων, μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών U15  και το αργυρό η ομάδα ποδοσφαίρου U18

Αναλυτικά οι διακρίσεις (7 μετάλλια), των αθλητών μας στα αγωνίσματα του στίβου διαμορφώνονται ως εξής: Χρυσή Καλαντζή: 1η (Άλμα εις μήκος U16 κοριτσιών), Δημήτρης Σκρέτας: 3ος (Σφαιροβολία U18 αγοριών), Ελευθερία Δροσούνη: 3η (60μ. με εμπόδια U14 κοριτσιών), Δημήτρης Ζήσης: 1ος (800μ. U18), Αφροδίτη Καραλή: 2η (800 μ. U18 κοριτσιών), Δήμητρα Κουρέτση: 1η (3000 μ. U16 κοριτσιών), Αφροδίτη Καραλή: 1η (3000 μ. U18 κοριτσιών).

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ