Μενού Κλείσιμο

ΜΑΖΙ για την κλιματική αλλαγή

Οικολόγοι, Δήμος Κατερίνης και εθελοντές

Στον Καπνικό Σταθμό, το ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ και τον Δήμο Κατερίνης και με την συνεργασία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης

Ο Δήμος Κατερίνης συνδιοργανώνει με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το 28ο Συνέδριό του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στην Κατερίνη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του πρώην Καπνικού Σταθμού Κατερίνης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου αφορά στην Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο Αστικό Περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κατερίνης και Πρόεδρο της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Σάββα Χιονίδη: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευρυνθεί ο δημόσιος διάλογος και να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των επερχόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον, καθώς σε αυτό κατοικεί περί το 80% του Ελληνικού πληθυσμού. Για το λόγο αυτό είναι ευτυχής η συγκυρία ότι το Συνέδριο αυτό θα παρουσιάσει καλές πρακτικές και θα προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις ώστε άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και η αυτοδιοίκηση να αναλάβουν από κοινού τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες».
Το Συνέδριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ενώ θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Ανάπτυξης των ΠΕΔ, διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ