Μενού Κλείσιμο

«Μάχη» κατά του παγετού

 Ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Κατερίνης

Κλειστά και σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 11123

Στη ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου Κατερίνης επικεντρώνουν την επιχειρησιακή τους δράση μηχανήματα έργου του Δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από τις πρώτες πρωινές δίνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, προκειμένου να διατηρηθεί η συνεχής και ομαλή πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις και γενικότερα εντός των οικισμών, στο σύνολο του Δήμου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με την σχολική κοινότητα, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν προκύψουν από τον ολικό παγετό. Εν τω μεταξύ τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη κλειστά λόγω του ψύχους.
Να σημειωθεί, ότι με αντίστοιχη απόφαση που εξέδωσαν οι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα στους δήμους της Βόρειας και Νότιας Πιερίας.

24ωρη επιφυλακή
Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος: «Εξακολουθούμε να είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή. Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Τεχνική Υπηρεσία μας, καθώς και με μηχανήματα ιδιωτών, σε συνεργασία και με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, για τη βελτίωση των συνθηκών και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων προκύψουν από τον ολικό παγετό».
Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και σήμερα και για όσο χρειαστεί θα βρίσκονται και θα παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 11123, μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ