Μενού Κλείσιμο

Μαθητικός διαγωνισμός «ΛΥΣΙΑΣ» στην Κατερίνη

5 Μαϊου 2018 στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» η τελική φάση

Ο «ΛΥΣΙΑΣ» είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την OTEnet, τη Microsoft Hellas και τη Hewlett Packard, με τη συνεργασία της OTE Academy, του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΠΥ (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια καθώς κι εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

 

Σκοποί του διαγωνισμού η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «Αναζητώ – Βρίσκω – Επιλύω/Απαντώ», η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών, η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο, αλλά και η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Στην Τελική Φάση συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες από τη Λίστα των Προκριθέντων, στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» (στη Γανόχωρα) που είναι το Πιστοποιημένο Κέντρο ΛΥΣΙΑ, για το Νομό Πιερίας αφού πρώτα ενημερώσουν τηλεφωνικά 23510 31111

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ