Μενού Κλείσιμο

«Μάθημα» πρώτων βοηθειών για… αστυνομικούς

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών στη Διεύθυνση Αστυνομίας

403 αστυνομικοί υπάλληλοι (και πολιτικό προσωπικό) της Πιερίας, παρακολούθησαν μαθήματα πρώτων βοηθειών

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ολοκληρώθηκε 12ωρο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης είχε ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και πραγματοποιούνταν εβδομαδιαίως σε ομάδες των 25 ατόμων. Εκπαιδεύτηκαν συνολικά 403 αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό, που υπηρετούν στο Νομό Πιερίας. Τα μαθήματα διεξήχθησαν από τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης  Δημήτριο Κατιρτζή και τον Υπαρχηγό Ναούμ Οικονόμου.

Στόχος του προγράμματος ήταν, στο δύσκολο έργο που επιτελεί καθημερινά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην προάσπιση του δημοσίου αγαθού της ασφάλειας, η αποτελεσματική διαχείριση στο αρχικό ακόμη στάδιο ενός τραυματισμού, ενός τροχαίου ή οποιουδήποτε άλλου κρίσιμου περιστατικού που ενδέχεται να συμβεί σε ένα συνάνθρωπό μας ή ακόμα και σε ένα συνάδελφό τους,  μέχρι να φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, να ευχαριστήσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Τζήμα, για την άριστη συνεργασία, και να εκφράσει την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ