Μενού Κλείσιμο

Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε!

Στο συλλαλητήριο των Αθηνών και οι Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Πιερίας

Δυναμική ήταν η παρουσία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας στη διαμαρτυρία που συμμετείχε και η Ομοσπονδία τους στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο. Το συλλαλητήριο, διοργανώθηκε από Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΟΑΕΕ, ΙΚΑ,  ΔΗΜΟΣΙΟΥ,  ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕΟΑΕΕ και Π.Σ. Δικηγόρων.

Με 2 λεωφορεία από την Πιερία και τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 συνταξιούχων του Νομού μας αλλά και χιλιάδων άλλων από όλη την Ελλάδα, οι συνταξιούχοι της χώρας μας δυναμικά «φώναξαν» για τη σύνταξή τους και τα δικαιώματά τους στην κοινωνική ασφάλιση, αφού όπως υπογράμμισαν, τίποτα από αυτά δεν είναι χάρισμα, αλλά πληρωμένα με μόχθο.

Οι συνταξιούχοι, συνεχίζουν να διεκδικούν:

-Κανένα επανυπολογισμό, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.

-Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 Ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.

-Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.

-Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

-Διεκδικούνε ότι έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους και η απόφαση του ΣτΕ του Ιούνη του 2015.

-Ανακεφαλαίωση των ταμείων.

-Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων.

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.

-Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

-Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

-Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

-Άμεση απόδοση σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που οφείλουν πάνω από 20.000 Ευρώ, με την αναλογία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει και απόδοση του παρακρατηθέντος ποσού για κοινωνικό τουρισμό του Ν. 3863/2010.

-Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών – αντεργατικών Νόμων και απόδοση σε ότι έχει αφαιρεθεί.

Τέλος, εκφράζουν την αντίθεσή τους «στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2019.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ