Μενού Κλείσιμο

«Macedonia the GReat» – Χαμένοι στη μετάφραση της… Google

Τουλάχιστον παράξενη και σίγουρα ανιστόρητη, είναι η μετάφραση που δίνει η Google στο σλόγκαν «Macedonia the GReat», που μαζί με το σήμα θα συνοδεύει όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Ελληνική Μακεδονία.

Ο «μεταφραστής» της Google, προφανώς «δέχθηκε επίθεση» και έτσι όσοι επιχείρησαν να μεταφράσουν από τα αγγλικά στα Ελληνικά το «Macedonia the GReat» αντί της Μεγάλης Μακεδονίας, είδαν το «Η μεγάλη πΓΔΜ». Αντίθετα σωστή μετάφραση γίνεται όταν η λέξη «great» γράφεται με πεζούς χαρακτήρες, αφού προφανώς αυτό που ενοχλεί είναι GR-eat.

Ο «πόλεμος» των εντυπώσεων (αλλά και της ουσίας) που είναι σε εξέλιξη ακόμη και μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» μάλλον θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενος στο επιτελείο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που οφείλει να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια και να απαντήσει σε κάθε ιστορική ανακρίβεια…

Ενοχλημένο το ΥΠΕΞ της Βόρειας «Μακεδονίας» από το σήμα

Η ανάπτυξη και η προώθηση του moto «Macedonia the GReat» εγκαινιάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία, φαίνεται πως ενοχλεί τα Σκόπια.


Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, αναφέρουν πως το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση της Ελλάδας, ν’ αναπτύξει και να προωθήσει το συγκεκριμένο εμπορικό σλόγκαν, επισημαίνοντας πως «η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Το  ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, ζητάει από την Αθήνα να μη λειτουργεί μονομερώς ώστε να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ