Μενού Κλείσιμο

Λήστευαν συνταξιούχους

Στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφιών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Κατερίνη

Η αστυνομία δημοσιοποίησε τα στοιχεία 3 ατόμων που κατηγορούνται για δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, προχώρησε η αστυνομία, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού, της συμμορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2018, οι δύο γυναίκες ακινητοποίησαν έναν 80χρονο με τη χρήση αναισθητικού σπρέι και έκλεψαν από το σπίτι του ένα κινητό και 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα που τις ανέμενε ο συνεργός τους.

Παράλληλα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι η 22χρονη, μία εκ των τριών δραστών τα δύο προηγούμενα χρόνια, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για να τα καταβάλει σε άνδρες που προάγουν στην πορνεία συγγενικό της πρόσωπο, απέσπασε σταδιακά από 76χρονο 9.080 ευρώ.

Πρόκειται για:

Α) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) COVACI (ον) Ana – Malina του Juri ή Maliuguri ή Malinguri και της Vasilica ή Vasilika , γεννηθείσα την 18-02-1996 στη Ρουμανία

Β) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) VOINA (ον) Cassandra – Larisa του Anton και της Nicoleta , γεννηθείσα την 09-02-1997 στη Ρουμανία

Γ) τον υπήκοο Αλβανίας (επ) DEMIRI (ον) Fatjon ή Qemal ή Kemal ή Anton του Poulloum ή Pulumb ή Bonum ή Poudoum και της Lyri , γεννηθέντα την 20-10-1989

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία ισχύει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46631 και 23510-46633 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ