Μενού Κλείσιμο

Λίγο γάλα για πολλά παιδιά!

Την Παρασκευή στην πλατεία Δημαρχείου, από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης και τον Δήμο Κατερίνης

 

Η Εθελοντική Ομάδα με την αλληλεγγύη όλων μας, θα επιχειρήσει να στήσει ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο με κουτιά από γάλα, που ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει!

 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης προσκαλούν τους πολίτες να ανάψουν τα φώτα ενός ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, φτιαγμένο με κουτιά από γάλα.

 

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Δημαρχείου, θα στήσει ένα διαφορετικό δέντρο, για «να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά σημαντική πρωτοβουλία στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Κατερίνης.

Η «κατασκευή» του δέντρου θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και οι εθελοντές θα συγκεντρώνουν κουτιά από γάλα ολόκληρη την ημέρα, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα στολιστεί το δέντρο με εκατοντάδες αναμμένα κεράκια.

Η Ε.Ο.Δ. ν. Πιερίας καλεί όλους μας να προσφέρουμε λίγο γάλα σε τενεκεδένια συσκευασία «για να στήσουμε το ωραιότερο δέντρο της πόλης μας στέλνοντας μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως θα σταθούμε όρθιοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και δεν θα επιτρέψουμε την φτωχοποίηση της κοινωνίας, προστατεύοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά.

Όλοι μαζί, θα στείλουμε γράμμα στον Αη Βασίλη σηκώνοντας πολλά αερόστατα! Έτσι όπως τα σηκώναμε παλιά και από τις γειτονιές του Καπνικού Σταθμού. Να λοιπόν μια βραδιά και για μεγαλύτερα παιδιά με γκρίζα μαλλιά.»

Να σημειωθεί πως το Κοινωνικό  Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ τροφοδοτεί σε μόνιμη βάση 45 οικονομικά ανήμπορες οικογένειες, με 35 κιλά τρόφιμα κάθε μήνα, στις οποίες μεγαλώνουν περισσότερα από 50 ανήλικα παιδιά, ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζει εδώ και 7 χρόνια 728 οικογένειες που αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

«Την Παρασκευή, μεταξύ 10:00 και 19:00, περάστε κάποια στιγμή από την Πλατεία Δημαρχίας και αφήστε ένα κουτάκι γάλα στο δέντρο μας», καταλήγει το κάλεσμα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ