Μενού Κλείσιμο

«Λίφτιγκ» για την ασφάλεια

Σε εξέλιξη εργασίες στο δρόμο Κατερίνης-Νέας Εφέσου

Απαραίτητες οι εργασίες συντήρησης, σε έναν δρόμο που καθημερινά δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, εξυπηρετώντας χιλιάδες οχήματα

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η Επαρχιακή Οδό, αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας συνολικού προϋπολογισμού 380 χιλιάδων ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου πριν από λίγες ημέρες, και ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν. Μάλιστα, η αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στις εξελισσόμενες εργασίες στην 5η ΕΠΟ και συγκεκριμένα στα όρια του οικισμού της Κατερίνης με τον οικισμό της Νέας Εφέσου. Η κ. Μαυρίδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών και τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη της περιοχής.
«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ξεκινά μέσω τριών συμβάσεων -που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα- μια σειρά από απαραίτητες και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου θωρακίζοντας την οδική ασφάλεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες της Πιερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.
Στο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στην 5η ΕΠΟ καθώς και στην Κ10 και Δ6,οδοί των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα, και φθορές λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.
Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε τμήματα τα οποία θα επιλέξει η υπηρεσία σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας, προκειμένου να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο στην 5η ΕΠΟ, στην Κ10 και στη Δ6 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των οδηγών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ