Μενού Κλείσιμο

«LIFE Green Your Move» στην Πιερία

 

Παρουσιάστηκε στην Κατερίνη, ο πρώτος Ελληνικός Οικολογικός  Πλοηγός Μετακίνησης


 

Στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Κατερίνης σε συνεργασία με τα αντίστοιχο Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας παρουσιάστηκε ο πλοηγός στο επιβατικό κοινό της πόλης.

 

Το LIFE Green Your Move (LIFEGYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον – LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά έξι εταίρων με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη, και εταίρους από την Ελλάδα την AVMAP GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε, την Τσεχία την CHAPS spol. s.r.o. και την Σλοβακία την INPROP.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ) στις 16 μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Θήβα, Τρίκαλα, Βόλος, Ξάνθη, Ρόδο). Χαρτογραφεί επίσης τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά.

Το πρόγραμμα παρουσίασης του πλοηγού «Green Your Move», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ