Μενού Κλείσιμο

Λέμε «όχι» στη βία κατά των γυναικών

Την Παρασκευή, στην πλ. Ελευθερίας, από το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου

Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών, θρησκείας, οικονομικής τάξης ή πλούτου. Είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και αν δεν συμβαίνει σε εμάς , συμβαίνει δίπλα μας. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1999, η γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σε ανάμνηση της δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, θα μεταδώσουν το ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στην πλατεία Ελευθερίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να αφήσουν το προσωπικό τους μήνυμα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2013. Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών όπου ανήκουν σ’ αυτό 40 συμβουλευτικά κέντρα, 21 ξενώνες φιλοξενίας και 24ωρη γραμμή υποστήριξης SOS 15900. Το δίκτυο υποστηρίζεται από την Γ.Γ.Ι.Φ. του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ η επιστημονική και οργανωτική υποστήριξη του έργου ανήκει στο Κ.Ε.Θ.Ι.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου: «Το συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό και συγκεκριμένα από Ψυχολόγο, Κοινωνική λειτουργό, Κοινωνιολόγο, Νομικό και παρέχει ψυχοκοινωνική, νομική και εργασιακή συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες άνω των 18 ετών που είναι ή έχουν υπάρξει  θύματα βίας και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις όπως μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, Α.Μ.Ε.Α., άνεργες κλπ και υπηρεσίες παραπομπής  ή συνοδείας των θυμάτων σε ξενώνες, αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές, σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.α.»

 Επιπλέον, όπως τονίζει η αντιδήμαρχος: «[…]το συμβουλευτικό κέντρο πραγματοποιεί και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Οδός Αυγουστίνου 21, Κατερίνη. 2351036678, Ωράριο λειτουργίας:07.00-16.00

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ