Μενού Κλείσιμο

Λαμπρές διαδρομές με αφετηρία την Κατερίνη

Βραδιά τιμής: Άνθρωποι του τόπου μας για τον τόπο μας

Ο Δήμος Κατερίνης σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση τίμησε συμπατριώτες μας της Επιστήμης, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης

Στην καθιερωμένη εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά τιμής: Άνθρωποι του τόπου μας, για τον τόπο μας», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και συναίσθημα τίμησαν στο πλαίσιο των «Αικατερινείων», το βράδυ του Σαββάτου, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, προσωπικότητες της πόλης που διέπρεψαν και διαπρέπουν στους τομείς που υπηρετούν.

Φέτος ο Δήμος Κατερίνης τίμησε τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας ιατρό, καθηγητή Κωνσταντίνο Χ. Καραμπάτσα MD. Επίκουρο καθηγητή οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας, για την πολύτιμη προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και στον άνθρωπο.
Τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας Τιμόθεο Ανανιάδη, Managing Director / General Manager Hotel Grande Bretagne / King George, για την συμβολή του στην προοπτική και ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.
Την Καλλιόπη Ζαφειροπούλου π. Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών για την πολύχρονη, ευδόκιμη προσφορά της στο Δήμο Κατερίνης.
Στην ενότητα ειδικής βράβευσης της βραδιάς τιμήθηκαν η Ελένη Χατζηλιάδου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία +68 κιλών γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, το οποίο διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας και τον Μάξιμο Χατζηλιάδη – προπονητής και πατέρας της Ελένης Χατζηλιάδου, για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση από την πρωταθλήτριά μας του χρυσού μεταλλίου.
Παράλληλα, προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή των τιμώμενων προσώπων, παραγωγής του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης.
Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη, καθώς και σε παρεμβάσεις του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ό,τι πορεία διανύσεις στη ζωή να σε τιμά ο τόπος σου, ο τόπος που γεννήθηκες, που πέρασες τα υπέροχα παιδικά βιώματα. Γιατί είναι μία σχέση αμφίδρομη, που δίνει και παίρνει αγάπη. Τιμούμε σήμερα άξια τέκνα της Κατερίνης, που κατέθεσαν ψυχή, τα οποία με την παρουσία και τη δράση τους τίμησαν και τιμούν την Κατερίνη, τον τόπο μας. Είμαστε υπερήφανοι που δεν ξεχνούμε ανθρώπους που πρόσφεραν στον τόπο, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση, στις τέχνες και τα γράμματα. Έχουμε πράγματι σπουδαίους ανθρώπους που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας σε πολλούς τομείς[…]
Αφού αναφέρθηκε σε όλα τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ο κ. Χιονίδης, κατέληξε, αναφέροντας πως αυτά «αποτελούν πρότυπα και οφείλουμε ως Δήμος να τους τιμούμε. Οι συμπολίτες μας αυτοί κατέθεσαν ψυχή και άφησαν πίσω τους σημαντικό αποτύπωμα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Κατερίνη. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να προσφέρετε στην πόλη μας και στους ανθρώπους της».
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Μητροπολίτης κ. κ. Γεώργιος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «…τα επιτεύγματα του κάθε ανθρώπου, έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν ο κάθε άνθρωπος είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατά την αρχαιοελληνική έκφραση. Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των Αικατερινείων και ευχόμαστε πάντοτε να είμαστε εδώ και να μην πάψουν ποτέ να υπάρχουν άνθρωποι που να τιμούν τον τόπο μας».
Ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαος Τζαμακλής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον συμμαθητή του από το Δημοτικό Σχολείο Τιμόθεο Ανανιάδη τόνισε χαρακτηριστικά: «Νοιώθω ξεχωριστή τιμή που βρίσκομαι στη βράβευση αυτών των άξιων συμπολιτών μας. Δήμαρχε οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αξιέπαινες, αναγκαίες για την πόλη μας και πρέπει να συνεχιστούν», ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε για την εκδήλωση ότι «τιμούμε ανθρώπους που είναι όχι μόνο επιτυχημένοι, αλλά ξεχωριστοί άνθρωποι με ήθος. Τιμούμε ουσιαστικά και τις οικογένειές σας που σας στηρίζουν […]».
Απονομές
Στη διάρκεια απονομής συμβολικών αναμνηστικών με το έμβλημα των «Αικατερινείων» και του Δήμου Κατερίνης αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ επισημάνθηκαν τα εξής:
Ο Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, ευχαρίστησε για την Τιμή τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ με λόγια γεμάτα συγκίνηση μίλησε για τη διαχρονική στήριξη της οικογένειάς του σε όλη του την διαδρομή και περιέγραψε τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του. Παράλληλα, παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα της παλαιάς και σύγχρονης Κατερίνης ανέτρεξε με νοσταλγία στο χθες της Κατερίνης, στους ανθρώπους, στα τοπία της και αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του με την σύγχρονη πόλη.
Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Τιμόθεος Ανανιάδης: «Είχα την τύχη να γεννηθώ σε μία πόλη προοδευτική που μου έδωσε τις βάσεις να συνεχίσω σε μία καριέρα, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν φεύγεις από τη χώρα σου. Η οικογένειά μου, μου έδωσε τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να ακολουθήσω το όνειρό μου, που ήταν μία καριέρα διεθνής. Χαίρομαι που η Κατερίνη, η Πιερία είναι μπροστά σε πολλές καινοτομίες ειδικά στον τουρισμό, όπου στη δεκαετία του ’70, ήταν πιο ψηλά από προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος ή η Σαντορίνη».
Η Καλλιόπη Ζαφειροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου τον οποίον θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα, ευχαριστώ όλους τους Δημάρχους Κατερίνης και όλους τους αιρετούς με τους οποίους συνεργάστηκα τα 34 αυτά χρόνια που εργάστηκα στον Δήμο Κατερίνης […] Θεωρώ ότι η τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και όλους τους άξιους συνάδελφους μου, καθόσον και με τη δική τους συμμετοχή, συνεργασία και κοινή προσπάθεια πετύχαμε πολλά όλα τα χρόνια της υπηρεσίας μου στον Δήμο Κατερίνης»
Τις δικές του ευχαριστίες εξέφρασε και ο Μάξιμος Χατζηλιάδης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς οι τελευταίοι του χωριού κατακτήσαμε τον κόσμο ολόκληρο».
Τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελένη Χατζηλιάδου ευχαρίστησε για την Τιμή τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την οικογένειά της, τον πατέρα και προπονητή της Μάξιμο Χατζηλιάδη, ενώ έκλεισε καταχειροκροτούμενη με μία φράση, που όπως είπε την αντιπροσωπεύει: «Μόνο όσοι επιχειρούν το παράλογο μπορούν να επιτύχουν το αδύνατο».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έναρξη της όμορφης εκδήλωσης είχε μουσικό χρώμα από τις χορωδίες της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και του Συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού «Γρηγόριος Καλλίδης» υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Παναγιώτη Τουρνά.
Στον επίλογο της βραδιάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Θεόδωρος Παυλίδης, ευχαρίστησε για την συνεργασία τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αναστάσιο Παπαζήση, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των «Αικατερινείων» Χάιδω Παπαχατζή, Μυράντα Παππά, Μαρία Σωτηριάδου, τα μέλη Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού, το κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και σε όλα τα φετινά δρώμενα των Αικατερινείων «που είτε με την συνεργασία με τις θεατρικές σκηνές της πόλης, τις ομιλίες είτε με τις μουσικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις, προσέλκυσαν άτομα όλων των ηλικιών στην Κατερίνη της τέχνης και του πολιτισμού!».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ