Μενού Κλείσιμο

Κτηματολόγιο για 18 περιοχές της Πιερίας

Η υποβολή δηλώσεων ξεκινά σήμερα σήμερα

Δεκαοχτώ πρώην Κοινότητες που πλέον ανήκουν στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου πρόκειται να αποκτήσουν κτηματολόγιο, αφού ξεκινά άμεσα η διαδικασία υπόβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η ΕΚΧΑ Α.Ε.

Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2018 ύστερα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτηματολόγιο ΑΕ. με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα «επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων» Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Δίου, Καρίτσας, Κονταριώτισσαςς, Νέας Εφέσσου του Καλλικρατικού Δήμου Δίου-Ολύμπου και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Άνω Αγίου Ιωάννου, Αρωνά, Γανόχωρας, Καλλιθέας, Κάτω Αγίου Ιωάννου, Κορινού, Νέας Τραπεζούντος, Νεοκαισάρειας, Παλαιού Κεραμιδίου, Παραλίας, Περιστάσεως, Σβορώνου του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει σήμερα 30 Ιανουαρίου και λήγει στις 30 Απριλίου 2018 για τους κατοίκους εσωτερικού. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού, καθώς και για το Ελληνικό Δημόσιο, λήγει 30 Ιουλίου 2018.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών του Δήμου Δίου-Ολύμπου θα υποβάλλουν τη σχετική δήλωση στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στην Κονταριώτισσα.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης, στον Πεζόδρομο της οδού Αθηνών στην Κατερίνη (τηλ. 2351 29807)
Το ωράριο λειτουργία των γραφείων Κτηματογράφησης είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00.
Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:30 έως 15:30) στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ