Μενού Κλείσιμο

«Ξεκολλήστε» τις επενδύσεις!

 Μήνυμα Τσίπρα στους Υπουργούς

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορούν να υπάρξουν» σχολίασε η Ν.Δ.

Μήνυμα προς τους υπουργούς να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες για ήδη ώριμες επενδύσεις έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να συντονιστούν για την επανεκκίνηση ώριμων επενδυτικών σχεδίων χωρίς κωλυσιεργείες και άσκοπη γραφειοκρατεία.
Είναι στο προσωπικό ενδιαφέρον του κάθε υπουργού, ώστε φάκελοι που βρίσκονται στα συρτάρια να ξεκολλήσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ζητώντας συντονισμό και αυστηρότητα.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν χρειάζεται να εφησυχάζουμε. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες». Τόνισε ότι από την περασμένη Πέμπτη (σ.σ. Eurogroup) η χώρα βρίσκεται σε νέο περιβάλλον και ότι είναι πια καθαρός ο ορίζοντας εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία του Eurogroup κυρίως για τέσσερις λόγους:
-Προσδιορίστηκαν με σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
-Έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης.
-Περιελήφθησαν δεσμεύσεις για δράσεις και ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη. Έγινε δεκτό το αίτημα για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας.
-Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε μίζερη για τη χώρα την κριτική της Αντιπολίτευσης.
Υπογράμμισε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των παραγωγικών δυνάμεων για στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
«Μπορούμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε, κάνοντας λόγο για μια ανάπτυξη που δεν θα είναι μόνο για λίγους.
Σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και αναφέρθηκε στα επόμενα νομοθετήματα, αναφερόμενος κυρίως στο νομοσχέδιο για την εκαπίδευση και στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η βέλτιση λύση που θα λύνει την εργασιακή ομηρεία χιλιάδων ανθρώπων.
Ακολούθως ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για πολιτικά πρόσωπα για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη σε υποθέσεις όπως αυτή του Noor1.

Πυρά της αντιπολίτευσης για την ομιλία Τσίπρα στο Υπουργικό
Την αντίδραση της αντιπολίτευσης η προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία παρότρυνε τα μέλη της κυβέρνησης να κινήσουν τις διαδικασίες για ήδη ώριμες επενδύσεις.
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα στο μοναδικό ακροατήριο που έχει απομείνει να τον χειροκροτεί: στους υπουργούς του» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι η απόστασή του από τους πολίτες, τα προβλήματά τους και την ελληνική πραγματικότητα διαρκώς μεγαλώνει. Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορούν να υπάρξουν».
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι: «Αφού τελείωσαν τα αντιμνημονιακά παραμύθια και οι ιστορίες περί ηρωικής διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι αυτό που φωνάζει το Ποτάμι εδώ και καιρό: η ανάπτυξη».
«Αν κοιτάξει κανείς όμως τους υπουργούς που βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι, αναγνωρίζει στα πρόσωπά τους εκείνους που πολέμησαν οποιαδήποτε επένδυση: Από τα λιμάνια, ως τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και σήμερα προβάλουν κάθε είδους εμπόδια. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και επενδύσεις δεν πάνε μαζί».
«Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η συμφωνία δεν σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης, όπως έσπευσαν να πανηγυρίσουν κάποιοι υπουργοί του. Για να βγούμε από την κρίση, είναι ανάγκη να τεθούν άλλες προτεραιότητες κι όχι να γίνονται επιλογές που μας γυρίζουν πίσω -όπως στον τομέα της Παιδείας- τις οποίες έσπευσε και σήμερα να στηρίξει ο κ.Τσίπρας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ