Μενού Κλείσιμο

Ξεκινούν τα μαθήματα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες 6.00-8.00, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής. Από φέτος μάλιστα το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσική Σχολής της Σχολής ξεκινά επίσημη συνεργασία με τη Σχολή «Οκτώηχος» του κ. Χρήστου Τσιαμούλη όπου και θα δίδονται πιστοποιημένοι τίτλοι σπουδών στα παραδοσιακά όργανα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ.  2351077808 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ