Μενού Κλείσιμο

Ξεκινούν οι προετοιμασίες

Την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση για το 5ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

Στους δεκάδες έλληνες εθελοντές, φέτος θα προστεθούν και 16 μαθητές από το Λουξεμβούργο (μαζί με τέσσερις καθηγητές τους), οι οποίοι θα συνδράμουν στη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου

 

Φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα γιορτάσει τον 5ο χρόνο λειτουργίας και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, δηλώνουν (δικαίως) ιδιαίτερα υπερήφανα, αφού η συγκεκριμένη ξεχωριστή δράση αχρήματης συναλλαγής, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, κάνει την πόλη μας γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Είμαστε υπερήφανοι διότι το Χωριό του Καπνικού Σταθμού αποτελεί πλέον θεσμό για τον τόπο μας και αναπόσπαστο κομμάτι της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων», αναφέρουν χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την πρώτη συνάντηση της επιτροπής για την οργάνωση του φετινού χωριού. Η συνάντηση, έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 8 το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά και στη φετινή προσπάθεια.

Οι εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές του, οι υποστηρικτές του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι 180 επιχειρήσεις του νομού Πιερίας και οι χιλιάδες επισκέπτες του προσδίδουν στην πόλη μας μια πρόσθετη αξία.

Φέτος μία ομάδα 16 μαθητριών και μαθητών, ενός από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης, του Athené Luxembourg,  μαζί με 4 καθηγητές τους, θα βρεθούν στην πόλη μας και μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο ξεχωριστό μας χωριό.  Μάλιστα, ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα αναμένεται να συναντηθεί με τους μαθητές της χώρας του στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού και να απολαύσει μαζί τους την ζεστασιά του πιο ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

«Είμαστε έτοιμοι! Τα 12 σπιτάκια και ο ξυλόφουρνος είναι φρεσκοβαμμένα και απομένει να συναντηθούμε, όπως κάθε χρόνο, για να μοιράσουμε τις δουλειές, να ακούσουμε τις νέες ιδέες και να συζητήσουμε τις φετινές προτάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ