Μενού Κλείσιμο

Ξεκινούν άμεσα οι συνδέσεις

Συνάντηση της βουλευτού Μπ. Σκούφα με στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Θεόδωρο Τερζόπουλο την Αντιπρόεδρο Στεφανία Μωσσέ και τον σύμβουλο Διοίκηση Ιωάννη Χατζηχρήστο, συναντήθηκε η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα. Στο επίκεντρο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση της κ. Σκούφα για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των συνδέσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Από τη συνάντηση της βουλευτού Πιερίας με τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ προέκυψε ότι η Επιχείρηση, προχώρησε ήδη από τον Σεπτέμβρη 2017 στη σταδιακή ενεργοποίηση των δικτύων στις πόλεις Χαλκίδα, Λαμία και Σέρρες τα οποία ήταν ανενεργά από τον χρόνο εγκατάστασής τους, δηλαδή για μία 10ετία περίπου.

Με την ενέργεια αυτή η ΔΕΔΑ επιδιώκει αφενός μεν να εκμεταλλευτεί μια αδρανή επί χρόνια επένδυση, αφετέρου να τροφοδοτήσει τους καταναλωτές που βρίσκονται επί της πορείας των δικτύων αυτών.

Το ενδιαφέρον όμως για την περιοχή μας είναι, πως την ίδια τακτική ενεργοποίησης και σύνδεσης καταναλωτών θα εφαρμόσει η Επιχείρηση και στην Κατερίνη που επίσης έχει εγκατεστημένα αλλά μη ενεργά δίκτυα αερίου. Σημειώνεται ότι οι συνδέσεις των καταναλωτών των περιοχών γίνονται χωρίς χρέωση παρέχοντας με τον τρόπο αυτό, πρόσβαση στο πλέον ανταγωνιστικό καύσιμο με το χαμηλότερο δυνατό τιμολόγιο ως προς τα τέλη διανομής του.

Περαιτέρω η ΔΕΔΑ ενημέρωσε για το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων διανομής στη περιφέρεια της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση και πύκνωση των δικτύων σε 18 πόλεις των περιφερειών ΑΜΘ, ΚΜ και Στ. Ελλ., ύψους 142 εκατ. ευρώ, που αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως επένδυση για την κατασκευή ενεργειακών υποδομών, μετά το έργο ηλεκτροδότησης της περιφέρειας της Ελλάδας.

Ο κος Θ. Τερζόπουλος επεσήμανε ότι οι διαγωνισμοί και οι κατασκευές θα πραγματοποιηθούν με βάση τις διατάξεις του νόμου περί δημοσίων έργων ήτοι του ν.4412/2016.

Η κ. Σκούφα επικρότησε την προσπάθεια της ΔΕΔΑ και επισήμανε την σημασία αυτών των έργων και για την πόλη της Κατερίνης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα η βουλευτής Πιερίας ζήτησε την ταχύτερη δυνατόν ενεργοποίηση των δικτύων στη Κατερίνη, αλλά και την ίδρυση τοπικού γραφείου της ΔΕΔΑ προκειμένου να εξυπηρετείται το κοινό.

Η κ. Σκούφα επεσήμαντ την ανάγκη αύξησης του προβλεπόμενου αριθμού συνδέσεων στη Κατερίνη, εκτιμώντας πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση του κοινού για σύνδεση.

Μπέττυ Σκούφα και Διοίκηση της ΔΕΔΑ συμφώνησαν πως το έργο της επέκτασης των δικτύων διανομής στην περιφέρεια της Ελλάδας «θα πρέπει να λειτουργήσει κοινωνικοκεντρικά» και συνεπώς να συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών-καταναλωτών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και στη μείωση της ανεργίας, καθώς πέραν του προσωπικού που θα απασχοληθεί άμεσα κατά την περίοδο των κατασκευών, θα ενισχυθούν τα επαγγέλματα που συνδέονται με τη μετατροπή των εγκαταστάσεων στα κτίρια (θερμοϋδραυλικοί, συντηρητές καυστήρων) και με την εμπορία συσκευών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ