Μενού Κλείσιμο

Ξ. Μπαραλιάκος και Σ. Χιονίδης στην αντιπεριφερειάρχη για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Ζητούμενο η (ταχύτερη) αποζημίωση των αγροτών

Συνάντηση με τους βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή στο γραφείο της, όπου έγινε μια πρώτη καταγραφή των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από την χαλαζόπτωση

Στη συνάντηση παρέστησαν, οι Βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, εκπρόσωπος της Βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το κλιμάκιο των Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, που διενήργησε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες, ενημέρωσε τους Βουλευτές για τις αγροτικές περιοχές, όπου κατεγράφησαν οι καταστροφές καθώς και για  το μέγεθος της ζημιάς, που αγγίζει ακόμη και το 100% σε καλλιέργειες καπνού, ακτινιδίων, κηπευτικών, σε ελαιόδεντρα, επιτραπέζια σταφύλια και οινοστάφυλα σε Κίτρος, Αλώνια, Παλαιόστανη, Σφενδάμη, Παλαιό Ελευθεροχώρι και Μακρύγιαλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του ΕΛ.Γ.Α., με σκοπό την αυτοψία και την αποτίμηση των ζημιών για την αποζημίωση των αγροτών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη επιστολή που απέστειλε  στον ΕΛ.Γ.Α., για την άμεση αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών, για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας.

Από την πλευρά τους, οι Βουλευτές, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγροτικό κόσμο και δεσμεύθηκαν για την αρωγή τους, σε κάθε δράση και ενέργεια, με σκοπό την ταχύτερη αποτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της περιοχής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ