Μενού Κλείσιμο

Κρίσιμο, χρήσιμο και απαραίτητο έργο

Η αντιπεριφερειάρχης στα έργα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στο δρόμο Βρύας-Ρητίνης

Τις εργασίες ενός από τα σημαντικότερα έργα όδικής ασφάλειας που εκτελούνται αυτό το διάστημα στην Πιερία, επιθεώρησε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία βρέθηκε στο σημείο εργασιών για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο δρόμο Βρύας-Ρητίνης

Η κ. Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στέφανο Μπιτόπουλο και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Παναγιώτη Μαυρίδη, ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Η ολοκλήρωση των εργασιών, θα σημάνει το τέλος της πολυετούς ταλαιπωρίας για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής (είναι σε τμήμα δρόμου που οδηγεί και προς το Χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου). Να σημειωθεί, ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΠΕΔ Ιδίων πόρων και συγκεκριμένα από πόρους που προέρχονται από το τέλος μεταβίβασης οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα, που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.

Συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων Φ 800 μήκους 15 μ., ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.

«Για μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής», κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.

Πάντως, από το ενημερωτικό σημείωμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, δεν προκύπτει πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και αν το κομμάτι του δρόμου δοθεί σε κυκλοφορία πριν τον χειμώνα ή αν η ταλαιπωρία για κατοίκους και επισκέπτες, θα εξακολουθήσει για λίγους μήνες ακόμα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ