Μενού Κλείσιμο

Κώστας Ρέχας: Μακριά από μένα η φθηνή πολιτική – Τι απαντά για την «επίμαχη» ανάρτηση

Τα «πράγματα στη θέση τους» επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, μετά το «σάλο» που προκάλεσε ανάρτησή του για την μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε εμπόρους οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, στην ανάρτηση που έκανε την Μ. Πέμπτη «στοχοποίησε» τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, κάτι που όπως φαίνεται κάποιοι επιχείρησαν να ερμηνεύσουν ως «επίθεση κομματικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας» στην κυβέρνηση. Με νέα ανάρτησή του, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο κ. Ρέχας επιχείρησε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, θυμίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι του Εμπορικού συλλόγου έχω αφήσει στην άκρη τον κομματικό μου μανδύα όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την αγορά» την οποία εκπροσωπεί ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Όσοι γνωρίζουμε τον κ. Ρέχα, μπορούμε να θυμηθούμε πολλές φορές τις «κόντρες» που είχε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα αγοράς, αλλά και περιπτώσεις που επικρότησε αποφάσεις, είτε αυτές ελήφθησαν από κυβερνήσεις της ΝΔ, είτε ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ ή και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ.

Στην νέα ανάρτησή του, ο Κώστας Ρέχας αναφέρει ακριβώς: «Φίλες και φίλοι επειδή η ανάρτηση μου που αφορούσε το επίδομα των 800€ στους Ελεύθερους Επαγγελματίες-Εμπόρους πήρε πολύ μεγάλη έκταση και αυτό δείχνει την αγωνία και την ανασφάλεια που επικρατεί στους ανθρώπους της αγοράς και όχι μόνο, θα ήθελα να διευκρινίσω μερικά πράγματα. Ορισμένοι κύκλοι της αντιπολίτευσης στελέχη και μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το σχόλιο μου αναδημοσιεύοντας το και γράφοντας διαφορά περί κομματικού στελέχους που αντιδρά.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι του Εμπορικού συλλόγου έχω αφήσει στην άκρη τον κομματικό μου μανδύα όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την αγορά την οποία εκπροσωπώ. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά το ξέρουν πολύ καλά αυτό.

Η ανάρτηση μου αυτή ήταν καθαρά μια κραυγή αγωνίας και απελπισίας που όφειλα εγώ ως πρόεδρος να κάνω ύστερα από δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που δέχτηκα από συναδέλφους που εκπροσωπώ για τη μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος.

Δεν κάνουμε λοιπόν φθηνή πολιτική πάνω σε συμφορές και συντρίμμια που πιθανόν να αφήσει αυτή η κρίση πίσω της. Ούτε είναι καλό να χρωματίζουμε μια τέτοια τοποθέτηση που αν μη τι άλλο αφορά χιλιάδες επιχειρηματίες-εμπόρους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτήν την κρίση δεν μπορεί να τη σηκώσει μόνη της η αγορά. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι.

Και κλείνοντας περιμένω από τους πολιτικούς της χώρας μας έστω για μια φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή κρίση. Γιατί στην κρίση αυτή μπορεί να παίζεται η καρέκλα τους και η πολιτική τους καριέρα για εμάς όμως όλους παίζεται όχι μόνο η επιβίωση της επιχείρησης μας αλλά οι ζωές και η επιβίωση των οικογενειών μας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ