Μενού Κλείσιμο

Κώστας Κουκοδήμος: Καταδικαστέα κάθε πράξη εκφοβισμού δημοτικών υπαλλήλων

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει «επιθέσεις» προς υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο Κώστας Κουκοδήμος, με γραπτή του δήλωση, παρεμβαίνει στην προσπάθεια στοχοποίησης υπαλλήλων του Δήμου.

Στη δήλωσή του, αναφέρει ο κ. Κουκοδήμος: «Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια ή πράξη εκφοβισμού σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης. Πριν λίγες ημέρες, εργαζόμενος του Δήμου μας, μου μετέφερε την απαράδεκτη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου σε βάρος του, μαρτυρία την οποία επιβεβαίωσαν εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο.

Εξέφρασε την ανησυχία του και ταυτόχρονα την οργή του για την πρωτοφανή συμπεριφορά από αιρετό ενώ σημείωσε πως η υπηρεσία σαφώς και είναι στη διάθεση όσων έχουν έννομο συμφέρον και έτοιμη να δώσει στοιχεία, πλην όμως, αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και η διαδικασία που ρητώς περιγράφεται στον Κώδικα.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου είναι καταδικαστέα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι πολύτιμοι συνεργάτες της διοίκησης και σε καμία περίπτωση δεν έχει κανένας το δικαίωμα, πολύ δε περισσότερο αιρετός, να τους  απειλεί ή να τους προπηλακίζει λεκτικά. 

Αισθάνομαι ευγνώμων για τη συνεργασία που μέχρι σήμερα έχω με όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και να δηλώσω πως δεν θα επιτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορές να διαταράξουν το εργασιακό τους περιβάλλον και την ορθή λειτουργία του Δήμου μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Κατερίνης 

Η ανακοίνωση του Νίκου Τσιαμπέρα

Της ανακοίνωσης του δημάρχου, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του πρώην προέδρου του ΟΠΠΑΠ, μέσω της οποίας «επιτίθεται» στον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, αλλά και στην Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει για το περιστατικό: «…ζήτησα από την κα. Βασιλείου την 26-1-2021 ορισμένα στοιχεία, έχοντας έννομο συμφέρον ως δημοτικός σύμβουλος και κατά παράβαση του νόμου η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών αρνήθηκε να μου τα παραχωρήσει. Ύστερα από αυτό υπέβαλλα γραπτή αίτηση και αφού εξαντλήθηκε απαράδεκτα  το προβλεπόμενο εικοσαήμερο, η κα. Βασιλείου συνέχισε να αρνείται την παραχώρηση των αιτηθέντων στοιχείων αναιτιολόγητα. Θαρρείς πρόκειται για το τσιφλίκι του πατέρα της, προφανώς ένιωθε την ανάγκη να ξεπληρώσει την υποχρέωση που αισθάνεται προς τον Δήμαρχο για την χαριστική απόφαση να την τοποθετήσει προϊσταμένη της Ο.Υ. του δήμου, χωρίς προηγούμενη  απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσή του σημειώνει πως «όσο και να θέλει ο κ. Κουκοδήμος να επιβάλλει κανόνες «ομερτά» στο δήμο, βρίσκοντας πρόθυμη υπάλληλο, εγώ δεν θα πάψω να ασκώ απρόσκοπτα  τα καθήκοντά μου και να προβαίνω στον προβλεπόμενο θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης.»

Από τα πυρά του πρώην προέδρου του ΟΠΠΑΠ, δεν «ξέφυγε» ούτε και ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων ο οποίος χθες δημοσιοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. έδωσε πλήρη κάλυψη στην Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών, κάτι που ως φαίνεται προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Τσιαμπέρα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ