Μενού Κλείσιμο

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στήριξης για εκατομμύρια μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σε νέες ανακοινώσεις στήριξης 4 εκατομμυρίων μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αναμένεται να προβεί σήμερα το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr  προ των πυλών είναι νέες παρεμβάσεις με στόχο να διευρυνθεί η στήριξη προς όλη την οικονομία καθώς μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται η κατάσταση και κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατομμυρίων εργαζομένων. Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του, εξέφρασε την προσωπική του αγωνία για τρεις αριθμούς: 2 εκατομμύρια μισθωτούς που πρέπει να βοηθηθούν, 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις. «Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο» δήλωσε μεταξύ άλλων την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία στο οικονομικό επιτελείο για το λογαριασμό που κανείς δεν μπορεί εκτιμήσει σε ποια επίπεδα θα φθάσει και κυρίως με ποιον τρόπο θα πληρωθεί. Σύμφωνα με τον υπουργό, το αργότερο αύριο  θα «ακούσουμε» πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με τη διεύρυνση ΚΑΔ και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο επίκεντρο βρίσκονται και στοχευμένες παρεμβάσεις ανά κλάδους με στόχο μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Ωστόσο, ο μεγάλος, επικίνδυνος, άγνωστος Χ είναι η διάρκεια της κρίσης, την  οποία ουδείς  μπορεί να προβλέψει.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ