Μενού Κλείσιμο

Κορονοϊός: 53 νεκροί και 91 διασωληνεμένοι ασθενείς στην Ελλάδα

Τα στοιχεία του 24ώρου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 1584 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, αφού σήμερα προστέθηκαν ακόμη 27 και επιπλέον 23 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα και ακόμη 119 (επιβάτες και πλήρωμα) του πλοίου «Βενιζέλος» το οποίο είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ της Τουρκίας με προορισμό την Ισπανία. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης ο αριθμός των νεκρών από τον ιό, ανέρχεται σε 53 με μέση ηλικία τα 73 έτη, ενώ διασωληνωμένοι είναι 91 ασθενείς (χθες ήταν 90).  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 65έτη και η πλειοψηφία τους είναι άνδρες (16 γυναίκες).

Αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Ισπανία και δεν είχαμε πάρει εγκαίρως μέτρα, θα είχαμε σήμερα 2265 νεκρούς, είπε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας, επικροτώντας την έγκαιρη λήψη των απαγορευτικών μέτρων, τα οποία και πρέπει να συνεχιστούν, όπως ανέφερε

Να σημειωθεί ότι η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα, μετά από ιχνηλάτιση κρούσματος σε μια γυναίκα. Ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων στη Ριτσώνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ανέρχεται στους 23. Η ιχνηλάτιση του κορονοϊού, στη δομή συνεχίζεται

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ