Μενού Κλείσιμο

«Κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί»

Αποχωρεί απο τους ΑΝΕΛ ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης

Την αποχώρησή του, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο πρώην πολιτευτής του κόμματος στην Πιερία και νυν διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης. Αιτία και για τον κ. Μυστρίδη, οι χειρισμοί της ηγεσίας του κόμματος για το «Μακεδονικό» και την στάση της έναντι της συμφωνίας με τα Σκόπια

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου, αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με τα κοινά ως υποψήφιος βουλευτής με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία, είχα δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αυτά αποτυπώθηκαν με σαφήνεια.

Η ιστορία του έθνους και η εθνική οντότητα που απορρέει από αυτή είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες αρχές. Η ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» έστω και ως συνθετικό στην ονομασία της γείτονας χώρας αποτελεί παραβίαση αυτών των αρχών.

Από τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ίδρυσης μέχρι και σήμερα όλοι αγωνιστήκαμε γιατί πιστεύαμε στις αξίες και τα ιδανικά που το κίνημα πρέσβευε. Δώσαμε σκληρές μάχες πιστεύοντας ότι πράττουμε το καλύτερο για τη χώρα. Στην πορεία αυτή έπρεπε να καταπατηθούν αρκετές «κόκκινες γραμμές» με άξονα την έξοδο από τα μνημόνια, που κόστισαν ακριβά στην αξιοπρέπειά μας. Το υπομείναμε.

Με τη διαφαινόμενη έξοδο από τα μνημόνια και την άξια παρουσία των στελεχών μας σε κυβερνητικές θέσεις μέχρι την ύστατη στιγμή ελπίζαμε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας δε θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συμβιβασμού.

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δικαιολογίες που δόθηκαν για τη διαχείριση του θέματος αυτού από την ηγεσία του κινήματος είναι προφανές ότι δε μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου. Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί.

Προσωπικοί λόγοι απουσίας μου στο εξωτερικό δεν επέτρεψαν να προβώ νωρίτερα στην ανωτέρω δήλωση.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ