Μενού Κλείσιμο

Κοντά σε κάθε πρωτοβουλία προώθησης του πολιτισμού

Ρωσική αντιπροσωπεία από την Γκελεντζίκ στο Δήμαρχο Κατερίνης

Η αντιπροσωπεία της Ρωσικής πόλης βρέθηκε στην Κατερίνη για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τον Α’ Αντιδήμαρχο της πόλης Γκελεντζίκ Ρωσίας Ντένις Πολουϊάνοβ, τις αντιδημάρχους Ελισαβέτα Μαϊστρενκο, Ελένα Βασιλένκο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» Χρήστο Ορφανίδη, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Άρη Κασιμίδη κ.α.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσημης τελετής αδελφοποίησης και υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» με την «Ελληνική Κοινότητα Γκελεντζίκ» Νότιας Ρωσίας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις δύο πλευρές, για την πρωτοβουλία που αποτυπώνει ενδιαφέρουσες δυνατότητες εποικοδομητικής συνεργασίας με βάση και τις καλές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών. Επιπλέον, έκανε λόγο «για τις γέφυρες φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους κοινωνικοοικονομικούς τομείς που ενισχύονται αφενός από τη διαμονή στον Δήμο Κατερίνης των συμπολιτών μας, που ήρθαν εδώ από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αφετέρου και από την παρουσία πολλών Ρώσων υπηκόων, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «Παναγία Σουμελά» σημείωσε: «Ο Δήμος, αρωγός διαχρονικά και σε στενή συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου, ενισχύει τις πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό. Θα μας έχετε πάντα δίπλα σας προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο κος Ντένις Πολουϊάνοβ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, για την εγκάρδια υποδοχή και τόνισε ότι «η αδελφοποίηση με τον Ποντιακό Σύλλογο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποτυπωθούν οι θετικές δυνατότητες αξιοποίησης και συνεργασίας των ιδιαίτερα καλών σχέσεων των δύο λαών».

Με την ευκαιρία από το Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» επισημάνθηκε και η αγαστή συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά με τον Δήμο Κατερίνης, σε μία σειρά από ζητήματα που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ