Μενού Κλείσιμο

«Κόκκινη κάρτα» στα οχήματα!

Παρεμβάσεις βελτίωσης πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας

Σε δρόμο μόνο για κυκλοφορία και όχι για στάθμευση οχημάτων μετατρέπεται ένα μεγάλο κομμάτι της 25ης Μαρτίου, μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν (και συνεχίζονται) από το Δήμο Κατερίνης. Ουσιαστικά, ο Δήμος βγάζει «κόκκινη κάρτα» στα αυτοκίνητα, παραδίδοντας περισσότερο χώρο στους πεζούς

«Υλοποιούμε παρεμβάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, οι οποίες συναρτώνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, σημειώνοντας πως καθημερινά «αποδεικνύεται, ότι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού χώρου, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της πόλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.»

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως οι εργασίες που γίνονται στην περιοχή «αποτυπώνονται» στη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Δημοκρατίας από την είσοδο της, στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου, η Αγίας Λαύρας συνεχίζει ως πεζόδρομος μέσα στο χώρο της πλατείας και στο χώρο του πάρκινγκ έως τον ημικόμβο στην οδό Τερζοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης του οδοστρώματος (οδός Δ. Αρεοπαγίτου), για τη διάβαση των πεζών, με στόχο την ελεύθερη και ασφαλή διέλευσή τους.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του κ. Χιονίδης: «Προγραμματίσαμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, οι οποίες συναρτώνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού χώρου. Παράλληλα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού  χώρου, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της πόλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ αναδεικνύει περαιτέρω την αισθητική ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας».

Οι εργασίες στην οδό 25ης Μαρτίου

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων επί της οδού 25ης Μαρτίου (στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας), εκτελέστηκαν εργασίες προσαρμογής του ασφαλτοτάπητα στο ύψος της στάθμης των κρασπεδόρειθρων, που κατασκευάστηκαν.

«Αξίζει να σημειωθεί, ότι, γενικότερα σε εξέλιξη είναι έργα του Τεχνικού Προγράμματος, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα και  βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ