Μενού Κλείσιμο

«Κοιτάμε Μπροστά»: Κλειστά Μικρόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας;

Για φίμωση των Περιφερειακών Συμβούλων κατά τις τηλε-συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κάνει λόγο ο Συνδυασμός του Χρήστου Γιαννούλη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνδυασμός «Κοιτάμε Μπροστά», αναφέρει: «Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας είχαμε:

-Αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων

-Μονόλογους και « δόξα σοι» του «αξιοθαύμαστου» έργου της Διοίκησης

-Παρεμβολές και λεκτικές επιθέσεις

-Καταπάτηση του δικαιώματος λόγου και αντίρρησης

-Εμπαιγμούς και ειρωνείες στη διατύπωση διαφορετικής γνώμης

-Οχλαγωγία και ασέβεια προς τον/την ομιλητή/τρια

Τι έλειπε;

Αυτό που έπεται όλων των παραπάνω: Φίμωση

Ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, με τη συνεργασία (;) του Περιφερειάρχη, αποφάσισε, ενάμισι χρόνο μετά την έναρξη  λειτουργίας του Συμβουλίου και ένα χρόνο μετά μέσω τηλεδιασκέψεων, να κλείνει κεντρικά τα μικρόφωνα και να δίνει τον λόγο σε όποιον/α το ζητήσει, όποτε αυτός κρίνει…

Ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Καρακωστάνογλου επικαλέστηκαν τη διεθνή πρακτική των τηλεδιασκέψεων, μόνο που στην περίπτωσή μας την επέβαλαν ως τιμωρία του Σώματος των Συμβούλων, που άνοιγαν –αυτοβούλως- τα μικρόφωνα.

Και, έτσι, επιβεβαιώθηκε η πανάρχαιη ρήση «πάντα τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα».

Σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που καθημερινά υποβαθμίζεται από διάφορες πλευρές, επιβλήθηκαν και τα κλειστά μικρόφωνα, τα κλειστά στόματα, τα κλειστά μυαλά.

Υ. Γ. Ο Πρόεδρος , στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 10 Μαρτίου 2021, δέχτηκε δις τα συγχαρητήρια,  για την επιλογή των κλειστών μικρόφωνων, της Ελληνική Αυγής, δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης που όλοι/ες γνωρίζουμε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ