Μενού Κλείσιμο

«Κοιτάμε Μπροστά» – Η Περιφέρεια να ενισχύσει το Νοσοκομείο Κατερίνης

Φωτο αρχείου

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κατερίνης από την Περιφέρεια με εξοπλισμό, μοριακά τεστ, αλλά και δημιουργία χώρων για τη διενέργεια τεστ Covid, ζητά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά»

«Δικαιολογίες περί οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη του κ. Γιαννούλη, η οποία υπογραμμίζει  «ας τεθεί η ενίσχυση του υγειονομικού τομέα σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», αναφέρει: «Προσπαθώντας να συλλέξουμε πληροφορίες για τις άμεσες υγειονομικές ανάγκες που υπάρχουν στις Περιφερειακές Ενότητες της Κ. Μακεδονίας, στις οποίες θα μπορούσε να σταθεί αρωγός η Περιφέρεια, αναφέρουμε την περίπτωση της Π.Ε. Πιερίας.

Σύμφωνα με μέλη και φίλους της παράταξης, η διασπορά στον νομό είναι πολύ μεγάλη. Νοσούν πολλοί εκπαιδευτικοί αλλά και ιερείς. Δυστυχώς, ορισμένοι είχαν αντιστρατευθεί στα μέτρα πρόληψης. Το νοσοκομείο Κατερίνης έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου. Ο 3ος όροφος έχει μετατραπεί σε κλινική covid αφού μεταφέρθηκε η χειρουργική και ορθοπεδική κλινική. Επίσης το τμήμα επειγόντων έγινε «επείγοντα covid». Εκτός της ΜΕΘ αξιοποιούνται και άλλοι χώροι αυξημένης φροντίδας, αίθουσες ανάνηψης, χειρουργεία κτλ. Τα περιφερειακά ιατρεία (αγροτικά) έκλεισαν και τα κέντρα υγείας αποδυναμώθηκαν, αφού όλοι οι γιατροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα. Οι αντοχές του ΕΣΥ από άποψη υποδομών έχουν εξαντληθεί. Αυτό που κρατά ακόμα το σύστημα υγείας όρθιο είναι το φιλότιμο και η υπεράνθρωπη και συγκινητική προσπάθεια του προσωπικού. Μόνο που και αυτές έχουν όρια. Γι’ αυτό χρειάζεται ενίσχυση του ηθικού των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Σημαντική βοήθεια από την Περιφέρεια προς την Πιερία θεωρούμε ότι θα ήταν:

-Η ενίσχυση του νοσοκομείου Κατερίνης με φόρμες και φορητούς αναπνευστήρες.

-Η δημιουργία χώρων για τη διενέργεια τεστ (δομές covid), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

-Η προμήθεια τεστ (rapid και μοριακών), ώστε να υποστηριχθεί η διενέργεια μαζικών τεστ και ελέγχων σε μεγάλους χώρους δουλειάς, super market, συγκοινωνίες, κλειστές δομές, γηροκομεία και ψυχιατρικές δομές.

-Η δημιουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, σε χώρους που θα μπορούσε να παραχωρήσει η Περιφέρεια, ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς με ήπια συμπτώματα και όσοι βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας.

-Η παροχή αντισηπτικών και μέτρων προσωπικής προστασίας στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, όπως και η χορήγηση δωρεάν τεστ για όσους έχουν νοσήσει.

-Η τοποθέτηση πλεξιγκλάς σε γραφεία με πολλούς υπαλλήλους ή υπαλλήλους που εξυπηρετούν κοινό.

Καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να προβεί σε άμεση υποστήριξη του Νοσοκομείου Κατερίνης και της πρωτοβάθμιας υγείας στην Πιερία. Να δημιουργήσει αντίβαρα στη μείωση των δαπανών για την υγεία από την κυβέρνηση. Δικαιολογίες περί οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχουν. Ας τεθεί η ενίσχυση του υγειονομικού τομέα σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας…»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ