Μενού Κλείσιμο

«Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, κοιτάμε στο μέλλον»

«Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, κοιτάμε στο μέλλον»

Δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη

Ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, που αφήνει τα προβλήματα να χρονίζουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας
«Αυτό που συναντώ στις περιοδείες μου είναι ότι παντού υπάρχουν παράπονα τα οποία συγκλίνουν σε ένα παράγοντα: δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός που να καλύπτει με επάρκεια και σε βάθος χρόνου τις κατά τόπους ανάγκες. Για παράδειγμα το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Είναι η μεγαλύτερη πληγή σε κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας. Μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες, οχήματα γιατί επιλέγεται η περιστασιακή, ημιτελής, πρόχειρη, επιπόλαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Εδώ και 9 χρόνια, βάζω και τα χρόνια του έκπτωτου Ψωμιάδη και του διαδόχου Τζιτζικώστα, δεν μπόρεσαν να καθίσουν κάτω και να πουν ότι έχουμε αυτά τα χιλιόμετρα οδικού δικτύου και με έναν προγραμματισμό και με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, να παραδώσουμε δρόμους με αντοχή για τα επόμενα χρόνια. Όλα αντιμετωπίζονται ευκαιριακά και πρόσκαιρα, πράγμα που παράγει και ένα σύστημα  οικονομικής συναλλαγής, με εργολαβικές εταιρείες, υπεργολάβους, μικροκατασκευαστικές εταιρείες και η ζωή κυλάει…  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει απεριόριστες δυνατότητες να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πράγματα με βάθος χρόνου. Μας τρώει το πρόχειρο, το ευκαιριακό και αυτό που παράγει όχι αναπτυξιακή προοπτική για την περιφέρεια, αλλά καλές δημόσιες σχέσεις για κάποια πρόσωπα.»

Στην ερώτηση αν θα πάει στην παρέλαση της 25ηςΜαρτίου ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε:
«Γιατί να μην πάω; Πήγαινα πάντα. Υπάρχει λόγος να μην πάω; Δεν θα πάω όμως ντυμένος. Δε θα φορέσω τη σημαία της χώρας μου, δε θα κάνω τη σημαία της πατρίδας μου εσάρπα για τη βάλω στους ώμους μου. Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν ότι η πατρίδα αυτή είναι πατρίδα όλων μας. Και δεν είναι μόνο αυτών που έχουν ένα πήχη για να μετράνε την αγάπη προς την πατρίδα.»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και  στην χθεσινή ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού με  τη δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων  υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων καθώς και στην κεντρική εκδήλωση της παράταξης την ερχόμενη εβδομάδα.
«Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, κοιτάμε το μέλλον. Παρουσιάσαμε χθες ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων μας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας. Άνθρωποι της καθημερινότητας, της αυτοδιοίκησης, των αγώνων, άνθρωποι με καθαρή ματιά, ιδεολογική και πολιτική σταθερότητα στις απόψεις που θέλουν την προκοπή και την δίκαιη ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμά μας, θα παρουσιάσουμε και μεγαλύτερο αριθμό περιφερειακών συμβούλων, περισσότερες προγραμματικές προτάσεις για την περιφέρεια, με απλό και κατανοητό τρόπο, για να μη δοθεί το περιθώριο σε κανένα να μην αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και την ποιότητα των λύσεων που προτείνουμε. Και έπεται συνέχεια σε όλες τις περιφερειακές ενότητες» κατέληξε ο Χρήστος Γιαννούλης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ