Μενού Κλείσιμο

Κοινός στόχος η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας

Τα «Ολύμπια εν Δίω» τίμησαν τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συναντήθηκαν οι επικεφαλής του θεσμού «Ολύμπια Εν Δίω», εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς τον κ.κ. Γεώργιο, για τη στήριξη της Μητρόπολής μας στη διοργάνωση της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος η οποία γίνεται κάθε Σεπτέμβρη στην περιοχή μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Επισκοπείο Κατερίνης συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Ομότιμος Πανεπιστημιακός Καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙ.ΔΕ. Πιερίας Μυράντα Παππά και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Δώρα Τσαχουρίδου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τη διοργάνωση «Ολύμπια εν Δίω» καθώς και προτάσεις για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον.
Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο απονεμήθηκε τιμητικό αναμνηστικό και συγκεκριμένα ο «Αγυιέας Λίθος» για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του σχετικά με τη διοργάνωση.
Ο Λίθος Αγυιεύς, όπως εξήγησε ο κ. Αθανάσιος Μπίντας: «απονέμεται σε εξέχοντες συμπαραστάτες της διοργάνωσης Ολύμπια εν Δίω. Πρόκειται για ένα σύμβολο το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους είχε ιδιότητες δυναμούχες (δυνάμεις θετικής ενέργειας) και αλεξίκακες.Ο Αγυιεύς ήταν ένα προϊστορικό πρόσωπο από την Πιερία ο οποίος μαζί με τον Παγασό ίδρυσαν το Μαντείο των Δελφών».
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πνευματικό, διαπολιτισμικό αλλά και αναπτυξιακό έργο του θεσμού στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ