Μενού Κλείσιμο

Κοινοποιήθηκε στο δήμο Κατερίνης η απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση των Περιβαλλοντικών Όρων της Ολυμπιάδας Κορινού

Μας έμειναν οι… μακέτες!

 

Ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνει η νομοθεσία, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, ενώ «το γιατί φτάσαμε εδώ, είναι θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γ. Νταντάμης.

 

Και επισήμως ενημερώθηκε ο Δήμος Κατερίνης, για την απόρριψη των Περιβαλλοντικών Όρων του οικισμού της Ολυμπιάδας Κορινού. Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και μήνες δηλαδή, πως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τους Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στη δημιουργία οικισμού, τουλάχιστον έτσι όπως πολλάκις παρουσιάστηκε μέσα από… μεγαλεπήβολες μακέτες!

 

Πάρα αυτά, αν και οι πιθανότητες του Δήμου να πετύχει είναι ελάχιστες, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία.

Το  Ε΄ τμήμα του ΣτΕ (απόφαση 1936/19) ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους της «Ολυμπιάδας» και η απόφαση έφτασε πριν από δυο ημέρες στο Δήμο Κατερίνης, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο κ. Κουκοδήμος, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, σημειώνοντας ότι ο δήμος ήδη αναζητά το κατάλληλο νομικό γραφείο για την νομική υποστήριξη και διαχείριση της υπόθεσης.

«Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθούν οι κάτοικοι», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης ο οποίος ζήτησε από τον κ. Νταντάμη που παρέλαβε την απόφαση του ΣτΕ να ενημερώσει το σώμα.

Ο  κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στην ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ όπως σημείωσε: «Θα πρέπει να εκτιμηθεί η απόφαση από νομικούς αλλά σίγουρα είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.» Ο αναπληρωτής δημάρχου, δεν θέλησε να εισέλθει στις αιτίες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «το γιατί φτάσαμε εδώ είναι θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προσφυγή είχαν ασκήσει πέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις (WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Μεσόγειος SOS και Καλλιστώ) και δύο τοπικοί περιβαλλοντικοί σύλλογοι.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.