Μενού Κλείσιμο

Κοινή ανάβαση στον Όλυμπο

Την Κυριακή από ορειβατικούς, χιονοδρομικούς, φυσιολατρικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της Πιερίας

Ανοιχτή πρόσκληση, για συμμετοχή στην κοινή ανάβαση που διοργανώνουν στον Όλυμπο, απευθύνουν ορειβατικοί, χιονοδρομικοί, φυσιολατρικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Πιερίας.

Η ανάβαση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από το Καταφύγιο «Κρεβάτια» στα 1008 μ. προς την κορυφή «Μπαρμπαλάς» στα 1850 μ.
Η πορεία στο σύνολό της διαρκεί 4 έως 5 ώρες, απαιτεί σχετικά καλή φυσική κατάσταση και χαρακτηρίζεται από έντονη κλίση αλλά και από υπέροχα τοπία του Βόρειου Ολύμπου. Σε κάθε περίπτωση οι ορειβάτες των συλλόγων θα είναι εκεί για να βοηθήσουν τον καθένα να φτάσει με ασφάλεια μέχρι εκεί που μπορεί… Στόχος δεν είναι η κορυφή αλλά η γνωριμία με την δραστηριότητα της ορειβασίας και η επαφή με την όμορφη φύση του βουνού…
Είναι μια ακόμα δραστηριότητα της νεοσύστατης ομάδας των συλλόγων της Πιερίας που μέσα στη χρονιά:
-Πραγματοποίησε την επιτυχημένη προβολή της ταινίας FROZEN AMBROSIA για τον Όλυμπο και το χειμερινό τουρισμό.
-Υποστήριξε και συνέβαλε στη δημιουργία Τμήματος Συνοδών Βουνού στο ΙΕΚ Κατερίνης (είχαμε πάνω από 80 αιτήσεις υποψηφίων!).
-Οργάνωσε συνάντηση, στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, όλων των εμπλεκομένων, με σκοπό την καταγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο των μονοπατιών του Ολύμπου και την δημιουργία (επιτέλους) ενός Δικτύου Μονοπατιών αντάξιου του Βουνού.
«Η δράση και η προσπάθεια συνεχίζεται», καταλήγει το κάλεσμα των Ο.Σ. Αιγινίου, ΕΟΣ Κατερίνης, ΣΕΟ Κατερίνης, Χ.Ο. Κατερίνης, Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας, ΕΟΣ Πέτρας, ΕΟΣ Βροντούς, ΕΟΣ Αγ. Σπυρίδωνα, ΕΟΣ Καρίτσας, ΕΟΣ Λιτοχώρου, ΦΣΛ Λιτοχώρου, ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς
Αξίζει να σημειωθεί οτι την περασμένη Δευτέρα ορειβατικοί, χιονοδρομικοί, φυσιολατρικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Πιερίας πραγματοποίησαν συνάντηση στο κτήριο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Σκοπός των συλλόγων ήταν (και παραμένει) να γίνει μια πρώτη καταγραφή των μονοπατιών του Ολύμπου ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο μονοπατιών, αλλά και να ανοίξει η συζήτηση για τη δημιουργία του Δικτύου Μονοπατιών Ολύμπου, σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση για τη συντήρηση και τη σήμανση των μονοπατιών.
Προσκεκλημένοι ήταν οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, ορειβατικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης (ΕΟΣ, ΣΕΟ, ΟΑΛΘ) Λάρισας και Ελασσόνας καθώς και οι Διοργανωτές αγώνων ορεινού τρεξίματος. Επίσης παρόντες ήταν για την καταγραφή και ενημέρωση εκπρόσωπος της Διεύθυνση; Δασών Πιερίας και Ελασσόνας καθώς και του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ