Μενού Κλείσιμο

Κοινές συναντήσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με τους δημάρχους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού

Με κοινά αιτήματα για τα κοινά… προβλήματα

 

Με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Γερολιόλιο Ευάγγελο, συναντήθηκαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Πιερίας.

 

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά των συνδικαλιστών στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, (αντισεισμική προστασία, πυρασφάλεια, κ.λ.π.), θέρμανσης και συντήρησης των κτιρίων, καθώς επίσης και ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα την σχολική κοινότητα.

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ζήτησαν από τον κ. Γερολιόλιο να θέσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα σχολεία του δήμου του, ενώ όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η βούληση των φορέων για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος ο αντιπρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριοι/ες Κοντοφάκας Αθανάσιος, Ρεμπατσιός Αριστείδης και Τζιάφα Παναγιώτα, καθώς και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πιερίας κύριοι Αντωνίου Χρήστος, Ντελής Μιχάλης και Τόκας Αστέριος.

 

Συνάντηση και με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού

Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση με τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, είχε προηγηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού.

Οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης ζήτησαν από τον κ. Μανώλα καταγραφή και χρονοδιάγραμμα επίλυσης των προβλημάτων συντήρησης των σχολικών κτιρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του ΕΠΑΛ Αιγινίου και των νηπιαγωγείων Κολινδρού, σε παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο και Δημοτικό των Αλωνίων και του Μακρυγιάλου, καθώς και στην ανάγκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου στο δημοτικό του Αιγινίου. ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας, ζήτησαν επίσης από το Δήμαρχο έλεγχο αντισεισμικής προστασίας και πυρασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και την επίλυση των οικοδομικών αδειών των σχολικών μονάδων, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

«Ο δίαυλος επικοινωνίας που ανοίχθηκε  με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού θα συνεχιστεί και αποτελεί μόνο την αρχή της συνεργασίας για την επίλυση των θεμάτων της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρουν από την πλευρά τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.