Μενού Κλείσιμο

Κλιμάκιο του Δήμου Κατερίνης στην Παραλία με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις

Από την αποκατάσταση στην… πρόληψη

 

«Η πρόληψη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζουμε μια σειρά έργων προκειμένου να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τον Δήμο μας», δήλωσε ο Κώστας Κουκοδήμος

 

Αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα, στον Κορινό, την Παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή, περιοχές όπου στη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης το απόγευμα της Τρίτης, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου πραγματοποίησε χθες, ο δήμαρχος Κατερίνης.

 

Ο Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, να καταρτίσουν σχέδιο άμεσων ενεργειών. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης και χθες το πρωί συνεργεία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν στην περιοχή και προχώρησαν σε  παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Όπως υπογράμμισε ο κος Κουκοδήμος: «Συνιστά πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες, κάτοικοι, επισκέπτες, στην παραλιακή ζώνη κάθε φορά που έχουμε έντονη βροχόπτωση. Οφείλουμε με τον συντονισμό των υπηρεσιών μας να διαχειριστούμε αυτά τα συμβάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες πολλών ετών.  Η πρόληψη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζουμε μια σειρά έργων προκειμένου να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τον Δήμο μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τον Δήμαρχο Κατερίνης συνόδευαν οι Αντιδημάρχοι Πολεοδομίας Γιώργος Νταντάμης, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Συμεωνίδης, ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Στέργιος Μπουσνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Κορινού Γιάννης Μορθανάσης και Παραλίας Γιάννης Μέγκας αντίστοιχα,  καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως μάλιστα τόνισαν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Κορινού και Παραλίας αντίστοιχα, σε κάθε έντονη βροχόπτωση αρκούν λίγα μόλις λεπτά για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα που άλλοτε περιορίζονται στο οδικό δίκτυο και άλλοτε θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων και επαγγελματιών.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ