Μενού Κλείσιμο

«Κίτρινη κάρτα» για τα αδέσποτα!

 Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και σε ακόμη 168 Δήμους της χώρας

Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης. Μεταξύ των 169 «αδιάφορων» δήμων περιλαμβάνεται και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Σε επιστολή του ο κ. Τσιρώνης προς τους 169 Δήμους που, όπως υποστήριξε ο ίδιος, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους».

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, υποστήριξε ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους έθεσε νέα ημερομηνία, η οποία έλειξε στις 15 Μαρτίου.

Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως, κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο Δήμος Δίου Ολύμπου είναι ο μοναδικός δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που περιλαμβάνεται στη λίστα των «αδιάφορων» ως προς το θέμα Δήμων, καθώς και ο ένας από τους τρεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άλλοι δύο είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης (!) και ο Δήμος Βισαλτίας της Π.Ε. Σερρών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ