Μενού Κλείσιμο

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη

Όχι στον ενταφιασμό της συλλογικής δράσης

 

Εξόρμηση και πορεία πραγματοποίησαν Τρίτη τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη βουλή.

 

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ Πιερίας πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο που πατάει πάνω στο στρωμένο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει μεταξύ άλλων τον ενταφιασμό της συλλογικής οργάνωσης και δράσης. Καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας. Φακελώνει τα συνδικάτα και προβλέπει ηλεκτρονική ψήφο για τη λήψη απόφασης για απεργία. Μάλιστα ορίζει τον ίδιο τον υπουργό εργασίας ως εκείνον που θα κανονίζει τις λεπτομέρειες.»

Η πορεία έφτασε μέχρι το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» θα παρέδιδαν αίτημα στη Διοίκηση με θέμα την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ για λήψη απόφασης για απεργία.

Για πολλοστή φορά όμως, όπως καταγγέλλουν μέλη του ΠΑΜΕ «με εντολή της Διοίκησης, ο υπάλληλος έσπευσε να κλειδώσει την πόρτα για να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών στο χώρο. Το αίτημα τελικά θυροκολλήθηκε. Αυτοί είναι τα πλοκάμια της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στην Κατερίνη.»

Στο ίδιο κείμενο, το ΠΑΜΕ κάνει σαφές πως «δεν θα τους περάσει!», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες και τα παιδιά τους στο εργατικό κίνημα να μην κάνουν όρεξη. Δεν πρόκειται να τους παραδώσουμε τα συνδικάτα. Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργάτες και όχι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.»

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ