Μενού Κλείσιμο

 Κινεζική αντιπροσωπεία στην Π.Ε. Πιερίας

Στο επίκεντρο οι εξαγωγές τοπικών προϊόντων

Συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης,  στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μέλη αντιπροσωπείας της Διοίκησης Τελωνείων Κίνας.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Καλκούνος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου και υπάλληλοι της Διεύθυνσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πιερία, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας των πυρηνόκαρπων φρούτων (κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα) με στόχο την προώθησή τους στην αγορά της Κίνας.

Η Αντιπεριφερειάρχης, επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας για την εμπορική-επιχειρηματική εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι «με στοχευμένες ενέργειες προβάλουμε τα τοπικά ποιοτικά μας αγροδιατροφικά προϊόντα, στο πλαίσιο της στρατηγικής προβολής και προώθησής  τους σε νέες αγορές».

Η κ. Μαυρίδου, εξήρε τις προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης να καταστεί κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί στοίχημα για την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς ο αγροτικός τομέας έχει-όπως σημείωσε-τη δυναμική να αποτελέσει μέσο ανάπτυξης, με αύξηση των θέσεων εργασίας, της παραγωγής και των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την αποτελεσματική συμβολή που είχε η ενασχόληση με τον αγροτικό κλάδο, στη διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε στην άμεση ευόδωση των σκοπών της συνάντησης και ως ανάμνηση της επίσκεψης, προσέφερε στα μέλη της αντιπροσωπείας βιβλία και έντυπο τουριστικό υλικό για την Πιερία.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ